Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 22:06

Εκλογές 2019: Οι πολιτικοί αρχηγοί στέλνουν το τελευταίο μήνυμα πριν τις κάλπες μέσα από την "E"

Γράφτηκε από τον
Εκλογές 2019: Οι πολιτικοί αρχηγοί στέλνουν το τελευταίο μήνυμα πριν τις κάλπες μέσα από την "E"

Το τελευταίο τους μήνυμα πριν τις κάλπες στέλνουν μέσα από την “Ε” όσοι πολιτικοί αρχηγοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αλλά και οι Γιάνης Βαρουφάκης (ΜέΡΑ 25), Νίκος Χουντής (ΛΑΕ), Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας), Δημήτρης Δεσύλλας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και Θάνος Τζήμερος (Δημιουργία Ξανά). Οχι όμως ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, καθώς το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. μας ενημέρωσε ότι κεντρική κατεύθυνση του κόμματος είναι να μην δίνει συνεντεύξεις και μηνύματα σε καμία από τις εφημερίδες, Αθηναϊκές και περιφερειακές!

Ακολουθούν τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών: 

Αλέξης Τσίπρας - Πρωθυπουργός, πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ

"Την Κυριακή ενωμένοι αποφασίζουμε για τη ζωή μας"

Οι Ελληνες στο διάβα της πλούσιας ιστορίας μας, δεν συμβιβαστήκαμε ποτέ με τη μοίρα που ήθελαν να μας ορίσουν κάποιοι. Πάντα αγωνιζόμασταν και πετυχαίναμε να ορίζουμε εμείς τις τύχες μας και τις ζωές μας.

Αυτό συνέβη τα τελευταία χρόνια. Η αποφασιστικότητα μας, το πείσμα και η εργατικότητα κάθε Ελληνίδας και κάθε Ελληνα, ήταν η εγγύηση για να βγάλουμε όλοι μαζί τη χώρα από τα μνημόνια.

Εμείς, η κυβέρνηση του τόπου, βαδίσαμε το δρόμο που μας υπέδειξε ο λαός μας. Δώσαμε μάχες για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου, για τη ζωή και το αύριο των επόμενων γενιών.

Τώρα, ελεύθεροι ξανά, μπορούμε να ορίζουμε ξανά το μέλλον μας. Χωρίς καταναγκασμούς, χωρίς την τρόικα και το ΔΝΤ.

Ομως, κάποιοι πάλι προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή η πορεία θα πρέπει πάλι να αναστραφεί. Μας λένε ότι είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα επιστρέψουμε στα χέρια αυτών που μας χρεοκόπησαν, αυτών που έστειλαν τους νέους μας στο εξωτερικό και βύθισαν την πατρίδα μας στην ύφεση και τη λιτότητα. Ομως και πάλι κάνουν λάθος. Κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει στο όνομα του ελληνικού λαού, πριν μιλήσει αυτός.

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε ακόμα μια μεγάλη απόφαση. Την Κυριακή, θα αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες της κρίσης και της χρεοκοπίας.

Το πρωί της Κυριακής οι κάλπες θα είναι άδειες. Στο χέρι μας είναι να τις γεμίσουμε ξανά με ελπίδα και προοπτική. Η μεγαλύτερη ανατροπή της σύγχρονης ιστορίας μας είναι εφικτή, γιατί αυτό που κρίνεται είναι η ίδια μας η ζωή.

Τώρα ήρθε η ώρα να ζήσουμε καλύτερα όλοι μαζί, σε μια Ελλάδα που χτίζουμε σε νέα γερά θεμέλια αφήνοντας πίσω την κρίση και τις πληγές που άνοιξε. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου βάζουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα τη ζωή μας.

 

Φώφη Γεννηματά - Πρόεδρος Κινήματος Αλλαγής

"Η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής"

Την Κυριακή στις κάλπες είναι η ώρα των προοδευτικών πολιτών να απαντήσουν. Το δίλημμα είναι καθαρό. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες.

Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής,

Σημαίνει εγγύηση για την ομαλότητα και την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Σημαίνει εγγύηση απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ και απέναντι σε ένα ανεύθυνο και αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημαίνει δυνατό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές και τον λαϊκισμό.

Ο κ. Τσίπρας ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες. Χρεοκόπησε με την καραμανλική συνιστώσα και τον ακροδεξιό συνεταίρο του, το όνομα της Αριστεράς. Ακύρωσε τις ελπίδες του ελληνικού λαού. Με την πολιτική του έγινε ο μέγας χορηγός της ΝΔ. Ξεσήκωσε ρεύμα αγανάκτησης και αποδοκιμασίας, που εκφράστηκε με ψήφο στη ΝΔ.

Τώρα βγαίνουν στη φόρα τα μυστικά που ενώνουν τόσα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Ο σχεδιασμός τους για λεηλασία του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης, ξεκίνησε από το 1989 εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου. Τους οδήγησε να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες της ΝΔ και της κυβέρνησής της από το 2004 έως το 2009 για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση. Τους πρόδωσε όμως ο κ. Γιούνκερ, που είπε όλη την αλήθεια.

Τσακώνονται και για το ποιος έκανε τις υποχωρήσεις στο θέμα των Σκοπίων. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι και οι δύο παρέδωσαν όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Τους πρόδωσαν οι επιστολές του κ. Καραμανλή που τις έκρυβαν όλα αυτά τα χρόνια.

Αρκετά και με τους δύο. Τα παραμύθια του κ. Τσίπρα περί αντιδεξιού αγώνα δεν πείθουν κανέναν. Είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη, βγαίνει Καραμανλής.

Για την παράταξή μας οι ανισότητες δεν είναι φυσικό φαινόμενο, τα όνειρα των νέων δεν εγκλωβίζονται με βάση τις συνοικίες, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης. Οι μεταρρυθμίσεις δεν ανοίγουν το δρόμο για πλήρη παράδοση σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η αναπτυξιακή δυναμική δεν συνοδεύεται από εργασιακό μεσαίωνα. Η επανάσταση στο κράτος για εμάς προϋποθέτει γενναία αποκέντρωση, με εμπιστοσύνη στην αυτοδιοίκηση, με κίνητρα και επιβράβευση των στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Απευθυνόμαστε στις Ελληνίδες και στους Ελληνες, στους προοδευτικούς πολίτες, τους λέμε: Δώστε μας τη δύναμη να αποτελέσουμε εγγύηση σταθερότητας και ομαλότητας στον τόπο. Η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής.

Αυτή την Κυριακή πάρτε το μέλλον στα χέρια σας. Δώστε προοδευτική ανάσα στην πολιτική ζωή της χώρας. Στις 7 Ιουλίου με την ψήφο σας, η λογική επιστρέφει στη χώρα.

 

Δημήτρης Κουτσούμπας - Γενικός Γραμματέας ΚΚΕ

"Κάθε επόμενη κυβέρνηση αντιλαϊκής διαχείρισης, θα είναι ίδια και χειρότερη από την προηγούμενη"

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου αυτό που πραγματικά κρίνεται είναι αν την επόμενη μέρα ο λαός μας θα βγει πιο δυνατός για τις μάχες που έρχονται. Γιατί το πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης που θα προκύψει είναι γνωστό. Εχει ξεκινήσει να το γράφει η προηγούμενη, που τώρα ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη. Εχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της έκθεσης της Κομισιόν, των επικίνδυνων αποφάσεων του ΝΑΤΟ. Εχει τη σφραγίδα των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, των εφαρμοστικών μνημονιακών νόμων που ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατάργησε αλλά διεύρυνε παραπέρα.

Ολα αυτά βέβαια αποτυπώνουν τη δίψα του μεγάλου κεφαλαίου για μεγαλύτερα κέρδη, που για το λαό σημαίνει μεγαλύτερη εκμετάλλευση, πιο χαμηλούς μισθούς, ψαλίδισμα των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών. Αρα λοιπόν κάθε επόμενη κυβέρνηση αντιλαϊκής διαχείρισης, θα είναι ίδια και χειρότερη από την προηγούμενη γιατί χτίζει πάνω στο αντιλαϊκό πλαίσιο που ήδη υπάρχει και το ενισχύει.

Σε αυτό λοιπόν το νέο αντιλαϊκό σκηνικό, ένα είναι το ζητούμενο, να είναι δυνατό το ΚΚΕ για να παλέψουμε ακόμα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, μέσα στη Βουλή, αλλά και στα σωματεία, στους εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές, εκεί που σπουδάζουν οι νέοι μας. Να παλέψουμε για αυτά που έχουμε ανάγκη, για αυτά που ο λαός μας δημιουργεί, αλλά του τα κλέβουν με μια σειρά αντιδραστικούς νόμους που είναι εδώ και θα συνεχίσουν να είναι εδώ.

Απευθυνόμαστε σε όλες τις λαϊκές οικογένειες, στους νέους, στις γυναίκες, στους συνταξιούχους. Σε αυτές τις εκλογές διεκδικούν έδρες στη Βουλή 4 μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25), 2 φασιστικά ακροδεξιά μορφώματα (Χρυσή Αυγή, Ελληνική Λύση) και το ΚΚΕ. Από αυτό και μόνο μπορούν οι εργαζόμενοι να δουν ποιος μπορεί να είναι δικό τους στήριγμα, ποιος μπορεί να αποτελεί φωνή και δύναμη των πολλών ενάντια στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση μέσα κι έξω από τη Βουλή, ποια δύναμη μπορεί να πιέσει για να βάλουμε εμπόδια στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα. Μόνο ΚΚΕ λοιπόν!

 

Γιάνης Βαρουφάκης - Γενικός Γραμματέας ΜέΡΑ25

"Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έκλεισε ένα κεφάλαιο της χρεοδουλοπαροικίας μας. Και άνοιξε ένα νέο, ακόμα χειρότερο"

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έκλεισε ένα κεφάλαιο της χρεοδουλοπαροικίας μας. Και άνοιξε ένα νέο, ακόμα χειρότερο. Το κεφάλαιο που έκλεισε ήταν εκείνο που ξεκίνησε όταν το βράδυ του δημοψηφίσματος ο νυν πρωθυπουργός επέλεξε να συνθηκολογήσει, να εντάξει τον ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό τόξο και στηριζόμενος στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να περάσει το 3ο μνημόνιο -ανασταίνοντας έτσι την ολιγαρχία που, το πρώτο εξάμηνο του 2015, ένιωσε να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της.

Το νέο κεφάλαιο της χρεοδουλοπαροικίας μας που ανοίγει στις 8 Ιουλίου θα βρει τον κ. Μητσοτάκη να οικοδομεί την πιο παρασιτική, κερδοσκοπική ολιγαρχία που είχε ποτέ ο τόπος πάνω στα θεμέλια του 4ου μνημονίου που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Αύγουστο. Οραμα της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ είναι το μοντέλο Λετονίας: Φευγιό των νέων που δεν έχουν φύγει ήδη, εργασιακός μεσαίωνας για αυτούς που έμειναν, λουκέτα για τους μικρομεσαίους, πάρτι για τις αλυσίδες πολυεθνικών ολιγοπωλίων, ένα κράτος ανήμπορο να προστατεύσει τους αδύναμους αλλά γενναιόδωρο προς τους κερδοσκόπους.

Αυτό είναι λοιπόν το διακύβευμα των εκλογών για το ΜέΡΑ25: Ο μονομέτωπος ανένδοτος αγώνας εναντίον του παρασιτικού καθεστώτος που θα οικοδομήσει η ΝΔ πάνω στο 4ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τέλει, δύο είναι τα οράματα από τα οποία θα πρέπει οι ψηφοφόροι να επιλέξουν:

Το δυστοπικό όραμα του μνημονιακού τόξου το οποίο θέλει μια Ελλάδα που να την διαπερνούν οι αγωγοί φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα, με την Ηπειρο σκαμμένη και το υπέδαφός της κατεστραμμένο. Μια Ελλάδα που, αγκαλιά με τον κ. Νετανιάχου και τις αμερικανικές πολυεθνικές να νέμονται την Ανατολική Μεσόγειο δίνοντας εξαιρετική ευκαιρία στον τουρκικό επεκτατισμό να πυροδοτεί εντάσεις στο Αιγαίο, συνεισφέροντας παράλληλα στην κλιματική καταστροφή. Μια Ελλάδα της οποίας οι αγρότες μας θα είναι εξαρτημένοι στους μεταλλαγμένους σπόρους της Μπάγερ-Μονσάντο. Μια Ελλάδα με Μόριες και ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα. Μια Ελλάδα στην οποία θα ζουν πλούσιοι ξένοι και φτωχοί Ελληνες που περιμένουν πότε τα εγγόνια τους θα τους επισκεφτούν.

Και το όραμα του ΜέΡΑ25 για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα που θα πρωτοστατήσει ώστε όλοι οι υδρογονάνθρακες να μείνουν στα έγκατα της γης. Μια Ελλάδα κέντρο τεχνολογιών και πανευρωπαϊκών δικτύων που βασίζονται 100% σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με αποκεντρωμένη παραγωγή, με πολλές καλές θέσεις εργασίας στην προηγμένη τεχνολογία, με ηλεκτροκίνηση και συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας παντού. Μια Ελλάδα με τη γη της να παράγει ακριβά εξαγώγιμα βιολογικά αγαθά. Μια Ελλάδα με ανοικτά σύνορα σε ανθρώπους, ιδέες, προϊόντα, πολιτισμούς. Μια Ελλάδα που δεν στέλνει υπουργούς στις Βρυξέλλες να ζητιανεύουν αλλά με προτάσεις θεραπευτικές για όλους τους Ευρωπαίους, όπως για παράδειγμα την πρόταση του ΜέΡΑ25 για ένα πανευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα πράσινης μετάβασης αξίας 500 δισ. ετησίως το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με ομόλογα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που θα στηρίζει, όπως ήδη κάνει, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

 

Νίκος Χουντής - Επικεφαλής Εκλογικής Επιτροπής Λαϊκής Ενότητας

"Η χρήσιμη ψήφος για πραγματική αντιπολίτευση στη Βουλή και στην κοινωνία"

Οι Ελληνες πολίτες στην κάλπη των εκλογών έχουν ψήφο ελπίδας. Είναι η ψήφος στη Λαϊκή Ενότητα.

Την Κυριακή στις 7 Ιουλίου από ό,τι φαίνεται η διακυβέρνηση της χώρας αλλάζει σκυτάλη. Αναλαμβάνει η ΝΔ με ένα ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, για να ολοκληρώσει με πιο γοργούς ρυθμούς αυτό που ξεκίνησε η ίδια και συνέχισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το δρόμο των μνημονίων, της λιτότητας και της επιτροπείας.

Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, συρρίκνωση επιπλέον του κοινωνικού κράτους, υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο όνομα μιας δήθεν ανάπτυξης, υπερφορολόγηση, κάλυψη του πλεονάσματος και αποπληρωμής του δυσβάστακτου και άδικου δημοσίου χρέους.

Τη ΝΔ την φέρνει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, «καθαγιασμένη» από τις ευθύνες της για την κατάσταση της χώρας, για τη μνημονιακή υποταγή στους δανειστές. Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι να δημιουργηθεί ένα δυνατό ανάχωμα που θα αποτρέψει αυτές τις πολιτικές, θα βάλει φραγμούς, με τους αγώνες μέσα στη Βουλή και στην κοινωνία. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις συγκρότησης του πολιτικού και κοινωνικού μετώπου που θα παλέψει για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών δεσμεύσεων και τη διεκδίκηση μιας άλλης φιλολαϊκής πολιτικής, πέρα και έξω από την ασφυκτική θηλιά της ευρωζώνης και της επιτροπείας.

Ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να παίξει τον ρόλο της πραγματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση της ΝΔ. Πραγματική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, μπορεί να ασκήσει μόνο μια εκλογικά ενισχυμένη Λαϊκή Ενότητα, η πιο συνεπής και ανιδιοτελής αριστερή ενωτική πολιτική δύναμη, που έδωσε μάχες, αποκάλυψε και αντιστάθηκε στις μνημονιακές πολιτικές και δεσμεύσεις. Μια Λαϊκή Ενότητα που έχει πάρει, πήρε και θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Εμείς, η Λαϊκή Ενότητα, λέμε στους πολίτες να μην εγκλωβιστούν στα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα και στη λογική της δήθεν χαμένης ψήφου. Χαμένη ψήφος δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο η χρήσιμη ψήφος, η ψήφος στη ριζοσπαστική Αριστερά, η ψήφος στη Λαϊκή Ενότητα για πραγματική αντιπολίτευση στη Βουλή. Είναι μια ψήφος ελπίδας, αισιοδοξίας, προοπτικής για τον λαό και τη νέα γενιά.

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου - Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

"Στις 7 Ιουλίου επιλέγουμε αν θέλουμε… ζωή στη Βουλή! Εσύ θέλεις;"

Μας ρωτούν πολλοί: «Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε Πλεύση Ελευθερίας στις  εκλογές;».

Κι εμείς απαντάμε: Δεν λέμε «πρέπει». Λέμε «θέλεις;».

Θέλεις να υπάρχει στη Βουλή μια δύναμη πραγματικής υπεράσπισης των συμφερόντων του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας; Μια δύναμη που δεν την έχει κανείς στο χέρι του ούτε στην τσέπη του;

Θέλεις να υπάρχει στη Βουλή μια δύναμη που θα κάνει συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές ενέργειες, με τεκμηρίωση, γνώση, επιστημοσύνη, συνέπεια;

Θέλεις η επόμενη Βουλή να είναι όπως η απερχόμενη ή θέλεις μια Βουλή ζωντανή, με κοινοβουλευτικό έργο και με πραγματική αντιπολίτευση;

Η Πλεύση Ελευθερίας, ο συνδυασμός μας «Πλεύση Ελευθερίας - Ζωή Κωνσταντοπούλου» έχει δεσμευτεί για 8 συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές ενέργειες, 8 κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε μόλις μπούμε στη Βουλή, 8 προτάσεις που θα καταθέσουμε:

- Ενεργοποίηση του κοινοβουλευτικού πορίσματος για τη διαγραφή του χρέους, επανενεργοποίηση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και συνέχιση του λογιστικού ελέγχου στα πεδία όπου δεν έχει ολοκληρωθεί. Το διεθνές δίκαιο και το διεθνές κεκτημένο μας επιτρέπουν να ενεργοποιήσουμε αυτό το εργαλείο, για να πάψει ο λαός μας να πληρώνει ένα χρέος που δεν οφείλει.

- Δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής για την ακύρωσή της. Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί και πρέπει να ακυρωθεί, με πρώτη ενέργεια το Δημοψήφισμα.

- Ενεργοποίηση των Ελληνικών Αξιώσεων έναντι της Γερμανίας και Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.

- Ενεργοποίηση του πορίσματος για τη Siemens, αποζημίωση του Ελληνικού Κράτους και λογοδοσία των υπευθύνων.

- Πρόταση νόμου για τη Δικαιοσύνη: μεικτά ορκωτά δικαστήρια σε όλα τα πεδία και σε όλες τις βαθμίδες. Πλειοψηφία ενόρκων, πολιτών, για να επανασυνδεθεί η Δικαιοσύνη με την κοινωνία. Τερματισμός των διορισμών της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Κατά προτεραιότητα διερεύνηση ποινικών υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

- Κατάργηση της βουλευτικής και  υπουργικής ασυλίας! Μπορεί και πρέπει να γίνει με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής και του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών. Εμείς δεσμευόμαστε ότι δεν θα κάνουμε καμία χρήση βουλευτικής ασυλίας

- Πρόταση Νόμου για την διαγραφή των χρεών των υπερχρεωμένων πολιτών, οικογενειών, επαγγελματιών, εμπόρων, αγροτών, που καταδιώκονται από τράπεζες και funds.

- Πρόταση Νόμου για την πλήρη απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Εμείς δεσμευόμαστε. Κι έχουμε δείξει πως ό,τι λέμε, το κάνουμε.

Εγώ ό,τι έχω πει, το έχω κάνει.

Εσύ, θέλεις... ζωή στη Βουλή; 

 

Δημήτρης Δεσύλλας - Πρώην ευρωβουλευτής, Μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

"Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ -  Για μαχητική ενωτική εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση"

Μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιούλη, ο ΣΥΡΙΖΑ μας θυμίζει την «αριστερή του ταυτότητα», ενώ ο Μητσοτάκης και όλα τα μνημονιακά ζόμπι της ΝΔ προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ΝΔ είναι ήδη κυβέρνηση σε αναμονή.

Κρύβουν και οι δύο ότι συμφωνούν στην πολιτική που θα ασκηθεί γιατί έχουν συμφωνήσει στα βασικά της σημεία με τα αφεντικά της ΕΕ, τους δανειστές, το μεγάλο κεφάλαιο.

Γι’ αυτό απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Λέμε καθαρά: Οχι στον νέο δικομματισμό. Μαύρο στον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, μαύρο και στη ΝΔ.

Τον ΣΥΡΙΖΑ που ευτέλισε την Αριστερά, τον είδαμε. Ξέρουμε και την ΝΔ του  Μητσοτάκη. Πίσω από τα χαμόγελα και τις υποσχέσεις ότι είναι «λαϊκό κόμμα» δεν μπορεί να κρύψει το πρόγραμμά της. Πρόκειται για ένα άγριο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο: Εφαρμογή εργασιακού μεσαίωνα, για να «έρθουν επενδύσεις». Νέες φοροαπαλλαγές για τα αρπακτικά της αγοράς, φοροεπιδρομή στον λαό. Ιδιωτικοποίηση της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης και της εκπαίδευσης. Βία ενάντια στο λαϊκό και το νεολαιίστικο κίνημα.

Κόκκινη κάρτα στους ναζί της Χρυσής Αυγής και την ακροδεξιά, στα μαντρόσκυλα του συστήματος που παίζουν το ρόλο της εφεδρείας στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Κανένας φασίστας στη Βουλή.

Είναι ψέμα ότι είμαστε ανίσχυροι απέναντι στο «δεξιό κύμα που σαρώνει». Τίποτα δεν τελείωσε, μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους!

Μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική τους! Ο δρόμος της διαχείρισης αυτού του συστήματος είναι κλειστός όπως έδειξε η κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ. Απομένει ο δρόμος των αγώνων!

Ενισχύουμε την αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Για απεργίες που θα κόψουν με το μαχαίρι την όρεξη των καπιταλιστών για κλιμάκωση των αντεργατικών επιθέσεων. Για αγώνες οργανωμένους από τους ίδιους τους εργαζόμενους, «εκτός των ορίων» και του ελέγχου της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Για να βάλουμε «μπροστά» τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι μόνο δεν είναι «χαμένη», αλλά αντίθετα η πιο κερδισμένη. Γιατί είναι ψήφος για μαχητική ενωτική εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση. Για άλλη, σύγχρονη αντικαπιταλιστική, επαναστατική, κομμουνιστική Αριστερά, ανεξάρτητη από την αστική πολιτική και τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.

 

Θάνος Τζήμερος - Πρόεδρος Δημιουργία Ξανά

"Ο σοσιαλισμός απέθανε. Ζήτω ο σοσιαλισμός!"

Κουίζ: Ποιος είπε τα παρακάτω απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες;

"Προσλάβετε εσείς νέους συνεργάτες και εγώ θα αναζητήσω τρόπους να τους πριμοδοτήσω. Κάντε εσείς συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία σας με stock-options ή με άλλους τρόπους διανομής κερδών, τονώστε την εταιρική κοινωνική ευθύνη κι εγώ θα είμαι ανοιχτός σε φοροαπαλλαγές για να τα πραγματοποιήσετε”.

Για να σας βοηθήσω: είναι πρόεδρος ενός κόμματος που υπερψήφισε τον νόμο Αχτσιόγλου. Αν σας διέφυγε, αυτός ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον απολυμένο να πάει στο δικαστήριο, να ισχυριστεί ότι ο λόγος απόλυσης δεν ήταν σοβαρός και υποχρεώνει τον εργοδότη να αποδείξει το αντίθετο! Κι ο δικαστής μπορεί να διατάξει την επαναπρόσληψη και να υποχρεώσει τον εργοδότη να πληρώσει και όλους τους “χαμένους” μισθούς, έντοκα!

Είναι επίσης αυτός που είπε ότι ότι δεν θα απολυθεί κανένας από το Δημόσιο κι ότι τιμάει τους αγώνες της αριστεράς.

Λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης και θα είναι τη Δευτέρα πρωθυπουργός της νέας σοσιαλιστικής κυβέρνησης της χώρας.

Περιέργως, πολλοί ψηφοφόροι έχουν την εντύπωση πως η ΝΔ είναι δεξιά και φιλελεύθερη. Δεν ξέρω κανέναν δεξιό που να τιμά τους αγώνες μιας εγκληματικής συμμορίας που ήθελε να επιβάλει με τα όπλα σταλινική δικτατορία. Και δεν ξέρω κανέναν φιλελεύθερο που να επιδοκιμάζει αυτά που πρότεινε ο Κυριάκος στον ΣΕΒ.

Οι φιλελεύθεροι ξέρουν ότι δεν υπάρχει συμμέτοχος σε μια επιχείρηση. Υπάρχει μέτοχος. Και στα κέρδη και στη χασούρα. Ξέρουν προσλήψεις γίνονται όταν ανεβαίνουν οι δουλειές, όχι περιμένοντας πριμοδότηση. Ξέρουν ότι οι επιχειρήσεις δίνουν stock-options και ιδιωτική ασφάλιση για να προσελκύσουν τους ικανότερους, κι ότι οποιοδήποτε φορολογικό "κίνητρο" νοθεύει τον ανταγωνισμό, εις βάρος των μη επιδοτούμενων που καλούνται με τους φόρους τους να ενισχύσουν τον επιδοτούμενο ανταγωνιστή τους!

Δεν υποστηρίζω φυσικά ότι η ΝΔ είναι μπλε ΣΥΡΙΖΑ. Ομως ο πυρήνας της πολιτικής της είναι σοσιαλιστικός: Το κράτος πατερούλης που “προστατεύει” τον μόνιμα ανώριμο πολίτη αρπάζοντάς του ταυτόχρονα, με φοροεπιδρομή, και εισόδημα και περιουσία.

Μήπως έφτασε ο καιρός να αλλάξουμε σενάριο;


Επιμέλεια: Δημήτρης Πλεμμένος


NEWSLETTER