Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 17:53

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: “Εμπαιγμός το εκπαιδευτικό κουπόνι των 600 ευρώ”

Γράφτηκε από την

Εμπαιγμό χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ το κυβερνητικό μέτρο ενίσχυσης των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων με εκπαιδευτικό κουπόνι 600 ευρώ. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί "την κυβέρνηση να προχωρήσει στην καταβολή μηνιαίου επιδόματος ίσου με το 1/12 της περσινής δήλωσης (με κατώτατο όριο τον βασικό μισθό) για όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Ανάπτυξης πως οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες έχουν ενταχθεί και ότι θα λάβουν το έκτακτο κι ακατάσχετο βιοποριστικό επίδομα των 800 ευρώ για ενάμιση μήνα (δηλαδή 533 ευρώ τον μήνα), η κυβέρνηση της ΝΔ οπισθοχώρησε δυστυχώς ακόμα και ως προς αυτό. Αποδεικνύει έτσι ότι εκτός της περιφρόνησης των επιστημόνων που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, έχει στην ατζέντα της ακόμα και τον εμπαιγμό τους ή πολύ περισσότερο την υπονόμευση των ίδιων των σωματείων και των συλλόγων τους, στους οποίους επιρρίπτει πλέον κυνικά το δικό της βάρος ως κυβέρνηση.

Αντί να ενισχυθούν άμεσα και με γνώμονα τον βιοπορισμό και την στοιχειώδη θωράκιση τους, οι επιστημονικοί κλάδοι της χώρας και του νομού μας που πλήττονται σήμερα (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι κ.ά.), όπως οι περισσότεροι πολίτες, εν τέλει επιφυλάχθηκε γι αυτούς "ως δόλωμα" ένα κουπόνι τηλε-εκπαίδευσης αξίας 600 ευρώ, σε βάθος απροσδιορίστου χρόνου, που μάλιστα αποτελούσε κι αποτελεί -ούτως ή άλλως- διαθέσιμο πόρο του ΕΣΠΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσους φυσικά έχουν δικαίωμα αίτησης και πρόσβασης βάσει της νομοθεσίας

Οι προτεραιότητες της ΝΔ γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο ξεκάθαρες. Από την μία οι μειώσεις μισθών και η διάλυση του εργατικού δικαίου και από την άλλη αυξήσεις στις αποζημιώσεις των ιδιωτικών κλινικών και έκτακτα κονδύλια για ελέγχους που μπορούν να κάνουν δωρεάν δημόσιοι φορείς, επικοινωνιακές καμπάνιες εκατομμυρίων και δώρα στους "ημετέρους" που κραυγάζουν.

Ως ΣΥΡΙΖΑ καλούμε τώρα την κυβέρνηση να προχωρήσει στην καταβολή μηνιαίου επιδόματος ίσο με το 1/12 της περσινής δήλωσης (με κατώτατο όριο τον βασικό μισθό) για όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες. Να αφήσει στην άκρη τα γνώριμα παιχνίδια διαρροών και αποπροσανατολισμού των κύκλων του Μαξίμου και των φιλικών μέσων για την ένταξη των επιστημόνων στο έκτακτο επίδομα και να προχωρήσει άμεσα σε όσα υποσχέθηκε, όπως ήδη την κάλεσαν να πράξει οι επιστημονικοί κλάδοι και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Να εντάξει άμεσα το επιστημονικό προσωπικό της χώρας στο -ελάχιστο αναγκαίο- έκτακτο βιοποριστικό επίδομα των 800 ευρώ, που αποτελεί την ελάχιστη μέριμνα για το επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας, τούτη την ώρα, αφού το "δόλωμα" της τηλεκατάρτισης που αποτελεί συντρέχοντα εκπαιδευτικό πόρο, "δεν θα το τσιμπήσει κανείς".

Καλούμε τους επιστημονικούς συλλόγους και της Μεσσηνίας σε εγρήγορση για την επίτευξη του αυτονόητου για τα μέλη τους. Τίποτα και ποτέ δεν κερδήθηκε χωρίς αγώνα, ακόμη και το αυτονόητο".