Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 18:43

Διαδικτυακή τηλεσυζήτηση Βαρουφάκη με μέλη και φίλους από Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την

 

Διαδικτυακή τηλεσυζήτηση με μέλη και φίλους του ΜέΡΑ25 είχε χθες ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, δεσμευόμενος να μεταφέρει στη Βουλή τα ζητήματα που τέθηκαν.

“Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τις παραγωγικές τάξεις της χώρας μας και ήδη έχει ζητήσει από την κυβέρνηση -ως το ελάχιστο που μπορεί να κάνει- ενώπιον της πανδημίας δηλαδή: Κουρέματα χρεών. Οχι αναβολές πληρωμών φόρων, εισφορών, δόσεων. Δεν βοηθά τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο, τον αγρότη που δεν έχει και δεν θα έχει εισοδήματα να του πεις «μου τα δίνεις όλα αργότερα, και μάλιστα με τόκο». Μόνο το κούρεμα βοηθά” τονίστηκε μεταξύ άλλων.

Για τον τομέα της υγείας ζητούνται άμεσα 7.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ, ενώ σε άλλο σημείο της συζήτησης υπογραμμίστηκε ότι πρέπει “το κράτος να εγγυηθεί στους αγρότες ότι θα αγοράσει τα αδιάθετα προϊόντα τους τα οποία θα διοχετευτούν στις αγορές των πόλεων, όπου οι εγκλωβισμένοι πολίτες ήδη βλέπουν τεράστιες ανατιμήσεις από τα ολιγοπωλιακά σούπερ μάρκετ”.

Τέλος για τα “κόκκινα” δάνεια ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε άμεσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με “την οποία να παγώνουν όχι μόνο κάθε πλειστηριασμό αλλά τον νόμο «Ηρακλής». Αν δεν «παγώσει» η κυβέρνηση τον «Ηρακλή» θα ενεργοποιηθεί η δημόσια εγγύηση από τα αρπακτικά ταμεία και τότε η κυβέρνησή θα αναγκαστεί να δανειστεί από την τρόικα άλλα 12 δις. ευρώ υπέρ των ταμείων”.