Παρασκευή, 01 Μαϊος 2020 13:53

Καλαμάτα: Βανδαλισμό στο "Μικρόβιο" καταγγέλλει η ΚΝΕ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Βανδαλισμό στο "Μικρόβιο" καταγγέλλει η ΚΝΕ Πελοποννήσου

 

Τον βανδαλισμό του Πολυχώρου Δημιουργίας "Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας" στην Καλαμάτα καταγγέλλει η ΚΝΕ Πελοποννήσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ξημέρωμα Πρωτομαγιάς, μέσα στη νύχτα και με άδειους δρόμους σαν τα ποντίκια, φασιστοειδή βρώμισαν με τα σύμβολα τους τον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ "Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας" στη Καλαμάτα.

Επέλεξαν την ημέρα της Πρωτομαγιάς για να θυμίσουν την σιχαμερή ιστορία των πολιτικών προγόνων τους χιτλερικών που τέτοια μέρα τη 1η Μάη του 1944 εκτέλεσαν 200 Έλληνες κομμουνιστές στη Καισαριανή, 37 στη Καλαμάτα, 40 στη Τρίπολη, 11 στη Σπάρτη και δεκάδες ακόμα που συνάντησαν στη διαδρομή από τους Μολάους μέχρι τη Σπάρτη.

Τους ενοχλεί η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που μπαίνει μπροστά για τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Τους ενοχλεί ειδικά η ύπαρξη και η δράση του Πολυχώρου Δημιουργίας της ΚΝΕ που έχει σημαντική αναγνώριση από τους εργαζόμενους και τους νέους της πόλης. Επέλεξαν τη Πρωτομαγιά, την ηρωική μέρα της εργατικής τάξης για να επισημάνουν ότι τα αφεντικά είναι εδώ και ότι στη νέα κρίση που ήδη ζούμε πρέπει οι εργαζόμενοι να σκύψουν το κεφάλι και να πληρώσουν τη κρίση. Άλλωστε πάντα οι φασιστές αυτό το ρόλο έπαιζαν, τσιράκια των αφεντικών.

Τη καλύτερη απάντηση την έλαβαν από τις σημερινές συμβολικές, οργανωμένες κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων της εργατικής τάξης και της νεολαίας, που διαδήλωσαν στη Καλαμάτα, στην Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα, φορώντας μάσκες και γάντια, "φωνάζοντας" δυνατά για τα δικαιώματα τους.

Τους απαντάμε, πως μαζί με το λαό και τη νεολαία της πόλης θα συνεχίσουμε να μην τους αφήνουμε να πατάνε πόδι στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς. Τους θυμίζουμε, πως το ότι κινούνται σε έρημους δρόμους και στα σκοτάδια δεν σημαίνει ότι είναι αόρατοι και άγνωστοι…"

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER