Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 17:54

Ο Βελόπουλος για τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου

Γράφτηκε από την
Ο Βελόπουλος για τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου

Ερώτηση για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου στη Μάνη κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Παρατηρεί σχετικά ότι “όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι της άνω περιοχής, αλλά όπως διαβάζουμε σε σχετικό έγγραφο των ιατρών του, σοβαρά προβλήματα παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου. Συγκεκριμένα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μικρότερο, σε σχέση με τις ανάγκες της περιοχής. Εκτός λειτουργίας βρίσκονται επί σειρά ετών το ακτινολογικό και μικροβιολογικό τμήμα. Το περιφερειακό ιατρείο της Πλάτσας βρίσκεται και αυτό εκτός λειτουργίας, ενώ και τα λοιπά ιατρεία της περιοχής παρουσιάζουν προβλήματα σε υποδομές και υλικό. Το ασθενοφόρο είναι παλαιό και έχει τεθεί προς απόσυρση, ενώ υπάρχει μια οδηγός με αποτέλεσμα να καθίσταται πολλές φορές αδύνατο να καλυφθούν επαρκώς οι βάρδιες ανά μήνα”.

Ο κ. Βελόπουλος ρωτάει τον υπουργό: “Προτίθεσθε να προβείτε, αφενός, στην άμεση επαρκή στελέχωση με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό αναγκαίο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου, στο Δήμο Δυτικής Μάνης και αφετέρου, στην αγορά ασθενοφόρου για τις ανάγκες των κατοίκων της άνω περιοχής;”.


NEWSLETTER