Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 18:50

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κατά κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων για τα σχολεία

Γράφτηκε από την

Την κυβέρνηση και κυρίως την υπουργό Παιδείας, αλλά και την επιτροπή λοιμωξιολόγων που αποδέχεται “τον ρόλο του εγκάθετου της κυβερνητικής πολιτικής”, επικρίνει η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία.

Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της αναφέρει: “Ο Covid-19 καλπάζει, οι πολίτες βομβαρδίζονται καθημερινά μέσα από τα δελτία ειδήσεων για το ότι πρέπει να κρατάνε αποστάσεις και να φοράνε μάσκα. Για τους μαθητές όμως η κ. Κεραμέως προτείνει μόνο μάσκες, η τήρηση των αποστάσεων είναι ένα αχρείαστο μέτρο. Γιατί άραγε; Ενας και μοναδικός είναι ο λόγος. Λεφτά για την παιδεία δεν διατίθενται, η παιδεία δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Πέτσα! Ακόμη και τις μάσκες προσπάθησαν να τις χρεώσουν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, αλλά «έκαναν πίσω» μπροστά στην κατακραυγή του κόσμου. Εχουν όμως επιχειρήματα, όπως ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τμήμα στην Ελλάδα είναι 17 και ότι οι μαθητές επειδή είναι κλειστή ομάδα, δεν χρειάζονται αποστάσεις! Δηλαδή για να υπολογίσει το μέσο όρο παίρνει τα Λύκεια Ανδρούσας και Αριστομένη από τη μία και τα Λύκεια 1ο Καλαμάτας και 4ο Καλαμάτας από την άλλη, και επειδή ο μέσος όρος μαθητών ανά τμήμα υπολογίζεται 17, οι μαθητές των μεγάλων λυκείων της Καλαμάτας κατά ένα μαγικό τρόπο δεν συνωστίζονται! “Μα αυτά προτείνει και η επιτροπή!”, υπεραμύνθηκε η κ. Κεραμέως στη συνέντευξη Τύπου στις 24/8/2020. Πράγματι η επιτροπή λοιμωξιολόγων αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ως μια ανεξάρτητη επιτροπή που σέβεται τον εαυτό της, να προτείνει μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών -και είναι θέμα της κυβέρνησης αν και κατά πόσο θα τα υλοποιήσει-, συρόμενη στη συνέντευξη Τύπου υιοθετεί τα γελοία επιχειρήματα της υπουργού Παιδείας, αποδεχόμενη τον ρόλο του εγκάθετου της κυβερνητικής πολιτικής”.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ενώνει τη φωνή της με μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και ζητεί από την κυβέρνηση: “1) Να αποσύρει τη διάταξη του νομοσχεδίου που ψήφισε εν μέσω πανδημίας και αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στο δημοτικό από 22 σε 25, τη στιγμή που όλοι μιλάνε για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. 2) Να συνεργαστεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να βρεθούν πρόσθετοι χώροι που θα λειτουργήσουν ως αίθουσες διδασκαλίας. Τα σχολεία να λειτουργήσουν πρωί-απόγευμα, όπου χρειαστεί, με ολιγομελή τμήματα κάτω των 15 μαθητών. 3) Να προσλάβει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας. 4) Να συγκροτήσει συντονιστικό όργανο Παιδείας-Υγείας ανά δήμο, το οποίο σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την πολιτική προστασία θα παρακολουθεί την εξέλιξη της νόσου και θα προχωρεί σε στοχευμένες παρεμβάσεις. 5) Να προχωρήσει στη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ στους εκπαιδευτικούς, ώστε να ελέγχεται η διάδοση του ιού. 6) Να καταργήσει κάθε νομοθετική διάταξη που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία. 7) Τέλος, το υπουργείο δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για την “εξ αποστάσεως διδασκαλία”. Είναι μεν ένα εργαλείο, αλλά εκπαίδευση… δεν είναι και μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου”.