Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 20:10

Μέτρα για επιχειρήσεις ζητεί η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”

Γράφτηκε από την
Μέτρα για επιχειρήσεις ζητεί η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”

"Κύριε Νίκα, κάνε έστω ό,τι έκανε η Θεσσαλία και η Κεντρική Μακεδονία που διαθέτουν 160 και 150 εκ. ευρώ αντίστοιχα για ενίσχυση ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

Αυτό ζητούν οι σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας σε γραπτή δήλωσή τους, στην οποία αναφέρουν επίσης:
“Στο ΠΕΣΥΠ της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου, κατά την διαδικασία ελέγχου συζητήθηκε η επερώτησή μας, που αφορούσε την εξασφάλιση επιπλέον κοινοτικών κονδυλίων από τις περιφέρειες Θεσσαλίας και Κ. Μακεδονίας, ύψους 160 και 150 εκατομμυρίων αντίστοιχα, με σκοπό την ενίσχυση των ελευθέρων επαγγελματιών, των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων καθώς και των εργαζομένων που έχουν πληγεί απ την επιδημία του κορονοϊού. Τονίσαμε ότι τα χρήματα αυτά των προγραμμάτων επιδότησης στις ανωτέρω Περιφέρειες είναι πολλά και ιδιαίτερα αναγκαία και για τις τοπικές κοινωνίες και για τις τοπικές οικονομίες ενώ κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα δεν έχει δρομολογηθεί απ την δική μας Περιφέρεια.
Θέσαμε τα εξής εύλογα ερωτήματα: Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα απ’ την περιφερειακή αρχή αναφορικά με την διεκδίκηση και απ’ την δική μας Περιφέρεια αναλόγων κονδυλίων; Αν υπάρχει πρόθεση να κάνει κάτι σε αυτή την κατεύθυνση. Πότε και με ποιον τρόπο προτίθεται να το κάνει.
Δυστυχώς ο κ. περιφερειάρχης που ανέλαβε να απαντήσει στα ερωτήματά μας δεν απάντησε σε κανένα. Παρέθεσε έναν κατάλογο με τα προγράμματα για τις επιχειρήσεις που τρέχει η Περιφέρεια ύψους 30-40 εκατομμυρίων, αλλά για το γεγονός ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να πάρει τα 150 εκατομμύρια, ζεστό χρήμα που θα πέσει στην αγορά, που πήραν οι άλλες Περιφέρειες, δεν είπε κουβέντα.
Το μόνο που μπόρεσε να πει είναι ότι δεν γνωρίζουμε τα προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Λες και η κουβέντα και η επερώτηση ήταν για τα προγράμματα των λίγων εκατομμυρίων που τρέχει η Περιφέρεια, και όχι για τα προγράμματα των πολλών εκατομμυρίων της Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας που φάνηκε ότι αγνοεί.
Εμείς τον καλούμε και πάλι να πράξει ό,τι έπραξαν οι συνάδελφοί του περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Κ. Μακεδονίας, για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι πολύ μικρές και οι μικρές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου που έχουν πληγεί από την επιδημία του κορονοϊού.
Τονίζουμε ότι εφόσον δεν ληφθεί απ’ την περιφερειακή αρχή στο αμέσως προσεχές διάστημα καμιά πρωτοβουλία διεκδίκησης των τεραστίων κονδυλίων ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων και εργαζομένων, θα επανέλθουμε.
Αρνούμαστε να δεχτούμε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει ο φτωχός συγγενής και η τελευταία τρύπα του ζουρνά των Περιφερειών είτε από την αδράνεια είτε από την υποχωρητικότητα του κ. Νίκα".


NEWSLETTER