Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 17:01

Επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία καταγγέλλει το ΜέΡΑ 25 Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία καταγγέλλει το ΜέΡΑ 25 Μεσσηνίας

“Για επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία” καταγγέλλει την κυβέρνηση η οργάνωση Μεσσηνίας του ΜέΡΑ 25, με αφορμή την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων για να μην γίνουν εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.


Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “με επίκληση της προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας απαγόρευσε τον γιορτασμό της 17ης Νοέμβρη. Η απαγόρευση όμως των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων σε όλη τη χώρα και για 4 ημέρες, θυμίζει άλλες εποχές και έχει ήδη καταδικαστεί με τον πιο σαφή τρόπο από την Eνωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που τονίζει ότι μια τέτοια γενική απαγόρευση μπορεί να επιβληθεί μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος), βάζοντας μάλιστα αυστηρές προϋποθέσεις που αφορούν τον περιορισμό και την οριοθέτησή της”.
Η τοπική οργάνωση του ΜέΡΑ 25 υποστηρίζει ότι “η απόφαση αυτή ξεφεύγει ακόμα και από τα πλαίσια του έτσι κι αλλιώς αντιδραστικού νόμου για τις διαδηλώσεις, ο οποίος ρητά εξαιρεί τις συγκεντρώσεις για τις επετείους της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη από τη γνωστοποίηση, την απαγόρευση ή τον περιορισμό τους. Η δημόσια υγεία δεν απειλείται από δημόσιες συγκεντρώσεις των οργανωμένων συνόλων του εργατικού και λαϊκού κινήματος που σε κάθε κινητοποίησή τους απέδειξαν ότι παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.
Κύρια απειλή της δημόσιας υγείας εξακολουθεί να αποτελεί η άρνηση της κυβέρνησης για μαζική επένδυση σε συνεχόμενα τεστ που να επιτρέπουν τον εντοπισμό των πηγών διασποράς από το ξεκίνημά τους και έτσι την άμεση αντιμετώπισή τους χωρίς γενικά lockdown. Οπως επίσης και η άρνηση για πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζική δημιουργία ΜΕΘ, αλλά και επιτάξεις ιδιωτικών, με μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών σε μόνιμες θέσεις εργασίας. Απειλή τέλος για τη δημόσια υγεία αποτέλεσαν και αποτελούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. που σήμερα βάζει την ευθύνη στην κοινωνία, που αποψίλωσαν τη δημόσια υγεία”.
Καταλήγοντας, εκτιμά ότι “με τα πιο πάνω δεδομένα είναι φανερό ότι δεν είναι η προστασία της δημόσιας υγείας ο στόχος τους, αλλά, με αφορμή την πανδημία, να κτυπήσουν όσα περισσότερα μπορούν από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συνταγματικές ελευθερίες. Η αντίδραση του κινήματος πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική”.


NEWSLETTER