Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 16:58

Αξιοποίηση του σιδηροδρομικού σταθμού Μελιγαλά ζητεί ο Βελόπουλος

Γράφτηκε από την
Αξιοποίηση του σιδηροδρομικού σταθμού Μελιγαλά ζητεί ο Βελόπουλος


Να προστατευτεί και να αξιοποιηθεί ο λεηλατημένος σιδηροδρομικός σταθμός του Μελιγαλά, ζητεί με ερώτησή του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Τουρισμού και Πολιτισμού αναφέρει ότι “θλιβερή και απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν περιφερειακοί σιδηροδρομικοί σταθμοί στη Μεσσηνία, μετά την κατάργηση του τρένου. Η πλειοψηφία τους έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και έχει εγκαταλειφθεί η οποιαδήποτε συντήρησή τους. Αποτελούν πλέον απέραντους σκουπιδότοπους και εστίες μόλυνσης. Ενας από αυτούς είναι ο σταθμός του ΟΣΕ, στον Μελιγαλά, όπου από το 2016 και μετά παρουσιάζει εικόνες καταστροφής από λεηλασία. Σπασμένες και διαλυμένες κτηριακές υποδομές, λεηλατημένα αρχεία, σκουπίδια και εμφανή σημάδια ανθρώπινης παρουσίας συνθέτουν ένα απόκοσμο σκηνικό. Να σημειωθεί ότι ο σταθμός του Μελιγαλά βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το Γυμνάσιο της πόλης. Είναι κρίμα οι εν λόγω χώροι να καταστρέφονται και να παρουσιάζουν τέτοια εικόνα, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να αποτελούν «στολίδια» για τις περιοχές”.
Ο κ. Βελόπουλος ρωτάει τους υπουργούς: “1. Προτίθεσθε να λάβετε την απαραίτητη μέριμνα, ώστε να περιφρουρηθεί και να διασφαλιστεί από βανδαλισμούς και κλοπές ο χώρος του ως άνω σιδηροδρομικού σταθμού, καθώς αποτελεί δημόσια περιουσία προς αξιοποίηση; 2. Προτίθεσθε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για πολιτιστική και τουριστική αξιοποίηση του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού Μελιγαλά Μεσσηνίας;”.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER