Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 08:12

Εκλογές για νέα Νομαρχιακή το Φεβρουάριο στο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

 

 

Κάλπες θα στηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, όπως και σε όλη την Ελλάδα στα τέλη Φεβρουαρίου, για την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής.

Στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να υπάρξει ανανέωση προσώπων, να αποτυπωθεί και κομματικά η κοινωνική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και να εκλεγεί ένα όργανο που θα παρεμβαίνει πιο ουσιαστικά και πιο δυναμικά στον εσωκομματικό διάλογο και κυρίως στην ανάδειξη των πιο σημαντικών τοπικών ζητημάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας, προβλέπονται να συνεχιστούν και να ενταθούν “οι περιφερειακές επισκέψεις του προέδρου Αλέξη Τσίπρα σε πρωτεύουσες νομών για συνάντηση με τους κοινωνικούς φορείς - διαβούλευση και εκδηλώσεις παρουσίασης (Φεβρουάριος - Μάρτιος). Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου ολοκλήρωση των νομαρχιακών συνδιασκέψεων, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των μελών του κόμματος παρά τους περιορισμούς της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιηθούν όλα τα τεχνικά μέσα για την ψηφιακή συμμετοχή των μελών στις διαδικασίες.

Για τη διαδικασία της εκλογής θα στηθούν κάλπες στα γραφεία των οργανώσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας ή όπου αλλού κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να διευκολυνθούν να ψηφίσουν αυτοπροσώπως τα μέλη κάθε οργάνωσης μελών. Για όσους συντρόφους και συντρόφισσες, εξαιτίας της πανδημίας, δεν καταστεί δυνατή η παρουσία τους στις κάλπες, θα προβλέπεται η δυνατότητα επιστολικής ψήφου με όλες τις εγγυήσεις για το αδιάβλητο της διαδικασίας (ταυτοποίηση, απόρρητο ψήφου κ.λπ.).

Μάρτιος: Συνεδριάσεις τον οργανώσεων μελών για συζήτηση του προγράμματος.

Απρίλιος: Διοργάνωση ψηφιακής προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας με τη συμμετοχή όλων των μελών των νέων νομαρχιακών επιτροπών, της κοινοβουλευτικής ομάδας και της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (σώμα περίπου 1.500 - 2.000 ατόμων).