Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 12:47

Βελόπουλος για Πάρκο ΟΣΕ

Γράφτηκε από την
Βελόπουλος για Πάρκο ΟΣΕ

Για την κακή κατάσταση των τρένων στο Πάρκο ΟΣΕ στην Καλαμάτα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς την υπουργό Πολιτισμού, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “το Πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα είναι το μοναδικό στο είδος του υπαίθριο μουσείο στην Ελλάδα και είναι γνωστό σε όλους τους φίλους των σιδηροδρόμων, ανά τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται είναι «τραγική», με τα βαγόνια - εκθέματα να έχουν παραδοθεί στο χρόνο και τις φθορές. Τα εκθέματα παρουσιάζουν μια εικόνα, που δεν τιμά την πόλη. Τα περισσότερα βαγόνια είναι λεηλατημένα, σαπισμένα, γεμάτα σκουπίδια, έχοντας γίνει καταφύγιο για αστέγους. Συγκεκριμένα, τα ξύλινα βαγόνια, που συναντά κάποιος πρώτα, διασχίζοντας το πάρκο από τη βόρεια πλευρά, είναι σπασμένα και γεμάτα σκουπίδια. Στο ένα από τα δύο ξύλινα βαγόνια κάποιοι έχουν βρει στέγη. Οι περισσότεροι συρμοί, πριν από τη λίμνη, είναι διαλυμένοι, με τις πόρτες να έχουν ξηλωθεί. Οι μηχανές έχουν υποστεί πολλές ζημιές, ενώ σε διάφορα σημεία έχουν σαπίσει. Σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν μουσειακά εκθέματα”.
Ο κ. Βελόπουλος ρωτάει την υπουργό: “1. Προτίθεσθε άμεσα να δρομολογήσετε τις απαραίτητες διαδικασίες συντήρησης και αποκατάστασης στα βαγόνια και στις μηχανές του Πάρκου του ΟΣΕ στην Καλαμάτα, καθώς είναι το μοναδικό στο είδος του υπαίθριο μουσείο στην Ελλάδα με φυσικά - πραγματικά εκθέματα, που αξίζει να διασωθούν και να παραδοθούν στις επόμενες γενιές; 2. Προτίθεσθε να αναζητήσετε και να αποδώσετε άμεσα τις όποιες ποινικές ευθύνες σε όσους συνέβαλαν διά της αμέλειάς τους στη διαμόρφωση της ανωτέρω τραγικής κατάστασης εντός του ως άνω υπαίθριου μουσείου;”.


NEWSLETTER