Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 10:40

Γερονικολός για προβλήματα καταστημάτων εστίασης

Γερονικολός για προβλήματα  καταστημάτων εστίασης

Τα σοβαρά προβλήματα των καταστημάτων εστίασης και της αναψυχής και στην Καλαμάτα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, συζητήθηκαν σε σύσκεψη με εκπροσώπους του τοπικού συλλόγου και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, την Τετάρτη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας και μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μενέλαου Γερονικολού, συμμετείχε ο γραμματέας της Ν.Ε. του κινήματος Δημήτρης Ανδριανόπουλος, ενώ διαδικτυακά παρενέβη ο γραμματέας του Τομέα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας του κινήματος Στέφανος Κομνηνός.

Από το Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας συμμετείχαν ο πρόεδρος Νίκος Μαλαπέτσας, ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Ζαγάκος, ο γ.γ. Παναγιώτης Κομπογιαννίτης και τα μέλη Τάκης Χρυσομάλλης, Γιάννης Κολοβός και Βασίλης Σαμιώτης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Γερονικολό: “Αν θέλουμε να αποφύγουμε τον αφανισμό του κλάδου της εστίασης, είναι η ώρα να ληφθούν αποφάσεις, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. Είναι σαφές ότι χρειάζεται μια ισχυρή δέσμη μέτρων, η οποία θα δώσει διέξοδο στους επαγγελματίες. Μέτρα, όπως γενναία και σταθερή μείωση του ΦΠΑ, η ρύθμιση και το κούρεμα των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί, η παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις του κλάδου, η επιδότηση των θέσεων εργασίας, η μείωση ασφαλιστικών εισφορών, είναι μερικά από όσα πρέπει να γίνουν άμεσα. Κυρίως όμως, θα πρέπει να υπάρξει ένα σταθερό σχέδιο, το οποίο θα οδηγήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης, ζήτημα εξαιρετικά κρίσιμο για το μέλλον ολόκληρου του κλάδου”.

Τα τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ δεσμεύτηκαν πως το κίνημα θα είναι αρωγός και υποστηρικτής σε κάθε τους προσπάθεια, αλλά και ότι τα ζητήματα που τους απασχολούν θα τεθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες και εντός της Βουλής.

Σε δήλωσή του ο Μεν. Γερονικολός παρατήρησε ότι “χωρίς το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων, με μέτρα κατά της μετάδοσης του κορονοϊού, θα οδηγηθούμε σε πανδημία λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας στην Καλαμάτα. Εχω την πεποίθηση ότι χωρίς τη λήψη άμεσων μέτρων, για την ουσιαστική στήριξη του κλάδου, χωρίς τη δημιουργία ενός «οδικού χάρτη», που θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία των καταστημάτων, η οικονομική καταστροφή που θα κληθούμε όλοι να αντιμετωπίσουμε θα είναι τεράστια. Το Κίνημα Αλλαγής στη Μεσσηνία, όλα του τα στελέχη, συντάσσονται με τους επαγγελματίες της Καλαμάτας και ζητούν από την κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα εδώ και τώρα”.