Κυριακή, 16 Μαϊος 2021 15:38

Το ΜέΡΑ25 Καλαμάτας για τα εργασιακά

Γράφτηκε από την
Το ΜέΡΑ25 Καλαμάτας για τα εργασιακά

 

Η Οργάνωση Βάσης Καλαμάτας του ΜέΡΑ25 κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται να “αποψιλώσει και τα τελευταία εργασιακά κεκτημένα” και σημειώνει ότι “το μέλλον ανήκει στον κόσμο της εργασίας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της εργασίας. Η Μητσοτάκης ΑΕ ως γνήσια συντηρητική, αντεργατική, μνημονιακή κυβέρνηση που λειτουργεί ως φερέφωνο της τρόικας, του ΣΕΒ, των funds και της ολιγαρχίας ετοιμάζεται να αποψιλώσει και τα τελευταία εργασιακά κεκτημένα.

Μετά από 11 χρόνια βάρβαρης επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χατζηδάκης ως Superman της τρόικας και της εργοδοσίας δρομολογεί με το νομοσχέδιο έναν μόνιμο εργασιακό μεσαίωνα με στρατιές ενοικιαζόμενων, δανειζόμενων εργαζομένων σε κρατικοδίαιτους ή “ομιλοδίαιτους” εργολάβους ή καζίνο, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς άδειες, χωρίς ωράρια, χωρίς πληρωμένες υπερωρίες, χωρίς πλήρη εργασία και ασφάλιση, χωρίς αξιοπρεπή μισθό, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Με έναν συνδικαλισμό που στις πιο “επίσημες” τάξεις του έχει καταντήσει εργοδοτικός και κυβερνητικός, αλλά και μια επιθεώρηση εργασίας που απλώς παρακολουθεί σιωπηλά και στωικά, ο κόσμος της εργασίας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο έχει να δώσει ακόμα πολλούς μεγάλους και αδιάλειπτους αγώνες.

Οι διεκδικήσεις μας πρέπει να υπερκεράσουν ακόμα και τα πρώην κεκτημένα, καθώς ο αυτοματισμός που παρεισφρέει στην παραγωγή και η τεχνολογία πρέπει να υπηρετήσουν την κοινωνία και όχι την ολιγαρχία. Με τις σύγχρονες μορφές πάλης που αναδύονται δίπλα στις ήδη παραδοσιακές, για να απαιτηθούν μικρότερα ωράρια πλήρους απασχόλησης (όπως δειλά έχει αρχίσει να συμβαίνει σε κάποιες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου), πλήρη ασφάλιση, πληρωμένες υπερωρίες, νόμιμες άδειες, κατάργηση της ενοικίασης της εργασίας, αξιοπρεπείς και καλύτερους μισθούς και βέβαια συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ο αγώνας αυτός αφορά όλες και όλους αλλιώς να ξεχάσουμε το 8ωρο, την απαγόρευση  παιδικής εργασίας, τις υπερωρίες, την υγειονομική περίθαλψη, τους κανόνες ασφάλειας στη δουλειά και τη σύνταξή!

Το ΜέΡΑ 25 στηρίζει όλες και όλους, τις νέες και τους νέους, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους υγειονομικούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, όλον τον κόσμο της εργασίας”!


NEWSLETTER