Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 14:57

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: "2 στις 3 επιχειρήσεις έμειναν εκτός του προγράμματος ενίσχυσης”

Γράφτηκε από την
ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: "2 στις 3 επιχειρήσεις έμειναν εκτός του προγράμματος ενίσχυσης”

 

 

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι "2 στις 3 επιχειρήσεις έμειναν εκτός του προγράμματος ενίσχυσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου" και παράλληλα υποστηρίζει ότι επιφέρει "επιπλέον πλήγμα στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Παρά την κατά καιρούς μεγαλαυχία του περιφερειάρχη κ. Νίκα και των αρμοδίων, από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Πελοποννήσου που επλήγησαν από την πανδημία, προκύπτει ότι 5.831 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας μένουν εκτός, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της πρόσκλησης. Δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που κατέθεσαν αίτηση ενίσχυσης, δεν θα πάρουν απολύτως τίποτα, τη στιγμή που κάποιες θα λάβουν το ανώτατο ποσό των 40.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί ως “μάννα εξ ουρανού” από την Περιφέρεια, χωρίς ωστόσο να ληφθεί μέριμνα για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων.

Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση αφήνει ακάλυπτους χιλιάδες επαγγελματίες. Το αποτέλεσμα σήμερα είναι 2 στις 3 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που υπέβαλαν αίτηση για το πρόγραμμα, πληρώνοντας και σημαντικά ποσά για την κατάρτιση του φακέλου, να μην έχουν κανένα στήριγμα ρευστότητας, μένοντας αβοήθητες στη μάχη της οικονομικής επιβίωσής τους. Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη πλήγμα κατάφερε η κυβέρνηση της ΝΔ στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αυτή την εβδομάδα.

Πριν ψηφιστεί το εκτρωματικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που ανοίγει όλες τις Κυριακές σε πολλούς κλάδους, άνοιξε το εμπόριο την Κυριακή 16 Μάη και θα το ξανακάνει και την επόμενη 23 του μηνός. Δηλαδή, δύο επιπλέον Κυριακές, που δεν είναι στις νομοθετημένες οκτώ το χρόνο, η κυβέρνηση δίνει δώρο στα πολυκαταστήματα και στις μεγάλες αλυσίδες, την ώρα που οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας είναι αντίθετοι σε αυτή την εξέλιξη.

Η δρομολόγηση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και η καταστρατήγηση οποιουδήποτε εργατικού δικαιώματος, είναι πια γεγονός! Το άνοιγμα του λιανεμπορίου τις Κυριακές θα εξυπηρετήσει μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και malls. Όπως καταγγέλθηκε, πρόκειται για εν κρυπτώ συνεννόηση, την οποία ήξεραν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες και οι πολυεθνικές. Ούτε η ΕΣΕΕ, ούτε η ΓΣΕΒΕΕ ήταν ενήμερες!".

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER