Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 22:17

«Ελληνική Λύση» για Τζάνε - Καλαμάκι

Γράφτηκε από την
«Ελληνική Λύση» για  Τζάνε - Καλαμάκι

 

Ερώτηση για το έργο της παράκαμψης του Πεταλιδίου στο οδικό τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι και την ανάδειξη της Αρχαίας Κορώνης, κατέθεσαν στη Βουλή για τους υπουργούς Υποδομών και Πολιτισμού, οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας.

Αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, όπου επισημαίνεται ότι “η δημοτική αρχή Μεσσήνης θα κάνει ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλίσει την υλοποίηση και αποπεράτωση του έργου, παράλληλα με την προστασία και τον σεβασμό στον αρχαιολογικό χώρο που ανάγεται στην Ακρόπολη της Αρχαίας Κορώνης”. Εκτιμούν ότι “η γρήγορη επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος αποτελεί επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να απεγκλωβιστεί μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιοχή” και σημειώνουν πως “παρόμοια και πιο ισχυρή ίσως οφείλει να είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση και της δημοτικής αρχής Πύλου - Νέστορος για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος. Το εν λόγω έργο πρέπει, επιτέλους, να γίνει και τα εκεί ευρισκόμενα αρχαία να προστατευτούν και να αναδειχθούν”.

Οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης ρωτούν τους υπουργούς: “Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου αφενός να εξασφαλιστούν τα χρήματα που θα διασφαλίσουν την υλοποίηση και αποπεράτωση του οδικού έργου Τζάνε - Καλαμάκι και αφετέρου να ολοκληρωθεί η παράκαμψη του Πεταλιδίου, με ταυτόχρονη προστασία και ανάδειξη της Αρχαίας Κορώνης;”.


NEWSLETTER