Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 17:50

Οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ Τριφυλίας: Προμήθεια τρακτέρ για καθαρισμό φυτικής γης

Γράφτηκε από την

Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις δομές υγείας του δήμου στηρίζουν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Τριφυλίας, με σκοπό, όπως επισημαίνουν, να βελτιωθούν οι υποδομές και οι προσφερόμενες υπηρεσίες περίθαλψης για τους πολίτες.

Αφού αναφέρουν ότι «η ανακοίνωση - προαναγγελία του κ. Μητσοτάκη για επικείμενο κλείσιμο Μονάδων Υγείας σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, προκάλεσε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και την αναστάτωση του τοπικού πληθυσμού στον Δήμο Τριφυλίας», οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την κυβέρνηση:

«1. Την άμεση στελέχωση της Ν.Μ. Κυπαρισσίας με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η Ν.Μ. Κυπαρισσίας εξυπηρετεί μία περιοχή με 50.000 κατοίκους, ενώ απέχει 65 χιλιόμετρα από την Ν.Μ. Καλαμάτας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος μας αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αγροτικές περιοχές και περιφέρειες της χώρας μας, που ετησίως φιλοξενεί χιλιάδες εργάτες γης, ενώ, ταυτόχρονα, τα τελευταία ιδίως χρόνια, παρουσιάζει μια σημαντική τουριστική ανάπτυξη και δυναμική.

2. Τη στελέχωση των Κ.Υ. Φιλιατρών και Γαργαλιάνων με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την υλικοτεχνική του αναβάθμιση. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα στα Φιλιατρά υπάρχει μόνο ένας γενικός ιατρός, που πρέπει να εξυπηρετεί καθημερινά έναν πληθυσμό 7.000 κατοίκων πλέον των εργατών γης, ενώ στους Γαργαλιάνους λειτουργεί ένα Κέντρο Υγείας, που εξυπηρετεί συγχρόνως και την τουριστική μονάδα του Costa Navarino.

3. Τη μόνιμη στελέχωση με ιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Κοπανακίου».

Τέλος, θυμίζουν «στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες συνιστά θεμελιώδη υποχρέωση της Πολιτείας» και παρατηρούν: «Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε έμπρακτα να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία στον δήμο και την περιοχή μας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, αντιστεκόμενοι σε κάθε σκέψη ή ενέργεια υποβάθμισής τους».