Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 13:38

Ο Γερονικολός για την καταστροφή στη συκοπαραγωγή

Γράφτηκε από την

 

“Η καταστροφή που έχει προκαλέσει ο πρόσφατος καύσωνας στην συκοπαραγωγή του νομού είναι άνευ προηγουμένου” παρατηρεί ο Μενέλαος Γερονικολός, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνία και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Και ως επιχειρηματίας εμπλέκεται άμεσα με την συκοπαραγωγή στο νομό και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις αγωνίες των συκοπαραγωγών, καλεί “τον ΕΛΓΑ να επισπεύσει τις διαδικασίες που σχετίζονται με τον έλεγχο των ζημιών και την αποζημίωση των αγροτών της Μεσσηνίας” και την κυβέρνηση “να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ενεργοποιήσει άμεσα κάθε μηχανισμό προς αυτή την κατεύθυνση”.

Ο κ. Γερονικολός αφού επικρίνει τους βουλευτές της Ν.Δ. και την κυβέρνηση, αναφέροντας ότι “δεν έχουν προχωρήσει κρίσιμα έργα (αρδευτικά, φράγματα κλπ), τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν πραγματικά τους αγρότες”, ενημερώνει πως έχει επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ Απόστολο Πάνα, “προκειμένου το Κίνημα να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες εντός της Βουλής για τα ζητήματα που καίνε τους συκοπαραγωγούς της Μεσσηνίας”.

Τέλος, καλεί τους βουλευτές του νομού “να πράξουν το ίδιο, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα μεσσηνιακό μέτωπο, που στόχο θα έχει την άμεση αποζημίωση και την προστασία των συκοπαραγωγών” και παρατηρεί πως “ο πολιτικός κόσμος του νομού ενωμένος, μαζί με τη Συκική και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα για τους συκοπαραγωγούς της Μεσσηνίας, μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα πιο ασφαλές μέλλον για την καλλιέργεια”.