Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 22:12

Χοντραίνει η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της ΝΔ: Λαμπρόπουλος σε Γεραπετρίτη για στάση Λιβανού στο θέμα της σταφίδας

Γράφτηκε από την
Χοντραίνει η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της ΝΔ: Λαμπρόπουλος σε Γεραπετρίτη για στάση Λιβανού στο θέμα της σταφίδας

 

Στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη προσέφυγε για το πρόβλημα της σταφίδας ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, καθώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός τηρεί αδιάλλακτη στάση για τη στήριξη της τιμής του προϊόντος.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ. Λαμπρόπουλου για την επικοινωνία του με τον κ. Γεραπετρίτη:

"Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα (σ.σ. χθες), με τον υπουργό Επικρατείας Γεώργιο Γεραπετρίτη, συζητήσαμε για το πρόβλημα της απορρόφησης και τις χαμηλές τιμές της σταφίδας και του ζήτησα να εξεταστούν οι προτάσεις των συνεταιριστικών οργανώσεων.

Έθεσα, επίσης, στον κ. υπουργό, την ανάγκη συνύπαρξης των συνεταιριστικών οργανώσεων και των τυποποιητών ελληνικών προϊόντων, προς όφελος των παραγωγών, γιατί έτσι διαμορφώνονται, στα πλαίσια του ανταγωνισμού, τιμές καλύτερες, αφού δεν εξαρτώνται μόνον από αυτές που οι έμποροι - τυποποιητές ενίοτε προσφέρουν, όταν δεν λειτουργούν οργανωμένοι συνεταιρισμοί. 

Ο κ. Γεραπετρίτης, αφού έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, τόνισε ότι η σταφίδα, ως εθνικό προϊόν, πρέπει να στηριχθεί και θα εξετάσει το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί, σε συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ευχαρίστησα τον κ. υπουργό για την επικοινωνία και τη συζήτηση, για ένα κρίσιμο θέμα, που αφορά χιλιάδες σταφιδοπαραγωγούς σε όλη τη χώρα". 


NEWSLETTER