Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 08:44

Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ για ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ για ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

 

Την κυβέρνηση για τη στάση της στα αγροτικά ζητήματα επέκριναν χθες ο βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης και ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη Τύπου στη Μεσσήνη.

Παράλληλα έκαναν λόγο για πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας.

“Η κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων και συντάσσεται με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα στα αγροτικά ζητήματα” τόνισε αρχικά ο Σταύρος Αραχωβίτης και παρατήρησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διαλύσει τις συνεταιριστικές οργανώσεις και το θεσμό των λαϊκών αγορών με το νομοσχέδιο που κατέθεσε. Σημείωσε ότι θέλει να οδηγήσει τους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ και τους παραγωγούς ομήρους στα χέρια των μεγάλων εμπόρων. Επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν δίνει λύση στο ζήτημα της σταφίδας και έκανε λόγο για ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που να ταυτίζεται με την κοινωνική πλειοψηφία και τα συμφέροντα των μη προνομιούχων.  Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει ενδιαφέρον για την ελιά και το ελαιόλαδο.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι το υπουργείο εθελοτυφλεί στο ζήτημα της σταφίδας, οδηγώντας τους παραγωγούς σε πλήρη απόγνωση καθώς κινδυνεύει να καταστραφεί η παραγωγή. Για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας ο Χαρίτσης είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει επικρίνει την απόφαση Αποστόλου, παρότι ως αντιπολίτευση είχε βγει στα κάγκελα, και ότι 2,5 χρόνια τώρα δεν την ακυρώνει, αν πραγματικά διαφωνεί, με άλλη υπουργική απόφαση. Ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει πρωτοβουλίες για να βρεθεί λύση με τις βρώσιμες ελιές και την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, που θα είναι αποδεκτή και θα συμβάλλει στην προστασία της εθνικής και τοπικής παραγωγής. Και ότι η προσπάθεια γίνεται με στόχο να βρεθεί λύση που θα διασφαλίζει το συμφέρον όλων.

Ακολούθησε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση - συζήτηση για τα αγροτικά θέματα στο “Cafe Ideal” στο πάρκο της Μεσσήνης.