Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 17:30

Κλιμάκιο ΣΥΡΙΖΑ στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την
Κλιμάκιο ΣΥΡΙΖΑ στη Μεγαλόπολη

Συνάντηση με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τη βουλευτή Φλώρινας και αναπληρώτρια τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πέτη Πέρκα, είχε την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας οι Χρήστος Στάικος, Θοδωρής Γεωργαντάς, Αθανάσιος Γιαννακόπουλος και Μαρία Κόντου. Στη συνάντηση που διήρκεσε μία ώρα και διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης Θεμιστοκλής Σακελλαριάδης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης εξέθεσε λεπτομερώς τα προβλήματα που προέκυψαν στον δήμο από την παύση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων. Ενημέρωσε την κ. Πέρκα για το λεπτομερές και άρτια δομημένο σχέδιο με τις θέσεις του δήμου που έχει σταλεί στο ΣΔΑΜ και για όλα τα άλλα έγγραφα και επιστολές που έχουν σταλεί σε όλα τα θεσμικά όργανα που εμπλέκονται με την απολιγνιτοποίηση. Ταυτόχρονα ενημέρωσε τη βουλευτή ότι έχει γνωστοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η διαφοροποίηση του δήμου για το σχέδιο διάχυσης των κινήτρων και των κριτηρίων σε όμορες περιοχές. Συμφωνήθηκε ότι πρέπει να ορισθεί εκ των προτέρων με απόλυτα νούμερα και ποσοστά η διαφορετική αντιμετώπιση των δήμων που πλήττονται άμεσα και η διαφορά αυτή να είναι σημαντική και να αποδίδει το δίκαιο διαχωρισμό σε άμεσα και έμμεσα πληττόμενους δήμους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER