Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2022 21:29

ΣΥΡΙΖΑ Τριφυλίας: “Το 5ο κύμα πανδημίας "πνίγει" την κοινωνία”

 

«Το 5ο κύμα πανδημίας "πνίγει" την κοινωνία» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Τριφυλίας, ζητώντας την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων και του εμβολιαστικού προγράμματος, δωρεάν PCR τεστ, ενίσχυση των πληττόμενων και αύξηση του κατώτατου μισθού.

Επισημαίνει ακόμα ότι «με τη μισή χώρα να βρίσκεται σε καραντίνα, ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του βρίσκονται μακριά από την πραγματικότητα και τις ανάγκες της κοινωνίας».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τις Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Τριφυλίας τονίζεται: «Το 5ο κύμα πανδημίας "πνίγει" την κοινωνία και διαλύει το κυβερνητικό αφήγημα περί επιτυχημένης διαχείρισης. Τα ανεπαρκή και αποσπασματικά μέτρα που φέρνει κάθε τόσο η κυβέρνηση αγνοώντας τους επιστήμονες, η προφανής έλλειψη σχεδίου, οι σκανδαλώδεις πολιτικές της και η διαχειριστική της ανικανότητα προκαλούν έντονη ανησυχία σε όλους μας. Με τη μισή χώρα να βρίσκεται σε καραντίνα ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του βρίσκονται μακριά από την πραγματικότητα και τις ανάγκες της κοινωνίας. Τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης, οι πολίτες φτιάχνουν ουρές για ένα τεστ και αναγκάζονται να το πληρώνουν ενώ τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Η ακρίβεια καλπάζει σε είδη πρώτης ανάγκης και ενέργεια, τα μαγαζιά και οι μικρές επιχειρήσεις στενάζουν με την κυβέρνηση απούσα ή σε ρόλο μάνατζερ υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Ως εδώ με την κοροϊδία. Η άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων και του εμβολιαστικού προγράμματος, τα άμεσα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, τα δωρεάν τεστ PCR για όλους, η οικονομική στήριξη όσων πλήττονται από τα νέα μέτρα, η αύξηση του κατώτατου μισθού, είναι καθολική απαίτηση της κοινωνίας και απαραίτητη προϋπόθεση αντιμετώπισης της οριακής κατάστασης που μας έχει φέρει η κυβέρνηση με τις επιλογές της.

Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο. Το 2022 να είμαστε όλες και όλοι υγιείς και δυνατοί ώστε με ενότητα και αλληλεγγύη να διεκδικήσουμε τα πράγματα που έχουν αξία στη ζωή μας. Για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η κοινωνία μας».