Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 21:06

Τα αιτήματα της Οργάνωσης Δυτικής Πόλης του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
Τα αιτήματα της Οργάνωσης Δυτικής Πόλης του ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Δυτικής Πόλης του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας γνωστοποιεί ότι μέλη της πραγματοποίησαν περιοδεία στην περιοχή και συζήτησαν με τους πολίτες.

Κατά την περιοδεία τους, όπως αναφέρουν, διαπίστωσαν πως “η πλειοψηφία έχει αγανακτήσει από την μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη πολιτική. Δυστυχώς, δεν βλέπουν πάντα όλοι την διέξοδο που πρέπει να υπάρξει. Εμείς θα συνεχίσουμε ώστε να υπάρξει ανατροπή αυτών των πολιτικών, που φτωχοποιούν ολοένα μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας”. Στην ίδια ανακοίνωση η Οργάνωση Δυτικής Πόλης του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων ζητάει:

“- Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών.

- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ανεξαρτήτως επαγγέλματος, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ, έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών.

- Μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα.

- Μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους, και εξαντλητικούς ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

- Ουσιαστική ελάφρυνση των πληγέντων από την πανδημία, με διαγραφή μέρους των οφειλών τους προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς.

Στην περιοχή μας υπάρχουν πολλά προβλήματα τοπικού χαρακτήρα, για τα οποία έχουμε μιλήσει και άλλες φορές και τα επαναλαμβάνουμε:

- Η επίλυση του προβλήματος του καταυλισμού των Ρομά, που χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση από δήμο, Περιφέρεια και κυβέρνηση.

- Η δημιουργία αθλητικών χώρων και χώρων πρασίνου.

- Η φροντίδα για τους σχολικούς χώρους.

- Η οδική ασφάλεια στην οδό Αθηνών”.


NEWSLETTER