Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 20:55

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για το Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου

Γράφτηκε από την
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για το Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου

“Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου”, επισημαίνει η Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “η επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου στις ανακαινισμένες αίθουσές του, που παραδόθηκαν μετά από δυόμισι χρόνια, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και ειδικά όταν όλοι και όλες γνωρίζουν ότι η χρηματοδότηση του έργου (κωδ: 2018ΣΕ05500006, Επισκευή και άρση επικινδυνότητας κτηρίου Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου, 442.000 ευρώ!) εξασφαλίστηκε με την υπογραφή του Αλέξη Χαρίτση τον Απρίλιο του 2018 ως αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (έγγραφο στη “Διαύγεια” με αριθμό ΨΣΩΤ465ΧΙ8-ΒΑΕ, Αθήνα 17/04/18, αρ. πρ: 41781)”.
Επικρίνοντας τη δημοτική αρχή Μεσσηνίας παρατηρεί πως “αυτό αποσιωπήθηκε συνειδητά στις 10 Ιανουαρίου 2022 (πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του σχολείου στο φυσικό του χώρο) στα τόσα που ειπώθηκαν από τη δημοτική αρχή Μεσσήνης, αγνοώντας τη στοιχειώδη πολιτική δεοντολογία, λες και η επίσκεψη Χαρίτση με τους βουλευτές τότε του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα στις 3/2/2018, μετά από πρόσκληση της τότε δημοτικής αρχής δεν έγινε ποτέ! Τα λεπτομερή ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας έχουν καταγράψει τις δεσμεύσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπογραφές λίγο αργότερα αποτελούν αποδείξεις αυτού που λέμε «δήλωση και πράξη»”.
Κλείνοντας, η Επιτροπή Παιδείας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι “χαιρόμαστε ιδιαίτερα που δρομολογημένα έργα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραδίδονται στις τοπικές κοινωνίες και αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση που παραδόθηκε ένα ασφαλές σχολείο και το όνειρο πολλών κατοίκων έγινε πραγματικότητα. Ευχόμαστε το ανακαινισμένο κτήριο να δικαιώσει τους πραγματικούς του δικαιούχους: τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς”.


NEWSLETTER