Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 17:51

Συντονίστρια Πολιτισμού της ΝΔ στην Πελοπόννησο η Δώρα Λοΐζου από την Κυπαρισσία

Συντονίστρια Πολιτισμού της ΝΔ στην Πελοπόννησο η Δώρα Λοΐζου από την Κυπαρισσία

Συντονίστρια υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ορίστηκε η Δώρα Λοΐζου, με καταγωγή από την Κυπαρισσία, από τον επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ Χρήστο Σούλη.

Η Δώρα Λοΐζου είναι μουσικοπαιδαγωγός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, μουσικός και ερμηνεύτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κυπαρισσία Μεσσηνίας, θέτοντας υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του 2019 στο Δήμο Τριφυλίας.

Είναι απόφοιτη Παιδαγωγικών Σπουδών, με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, και συνεχίζει τις σπουδές της στον Ελληνικό Πολιτισμό, στο ΕΑΠ. Παράλληλα έχει πτυχιακές σπουδές στο πιάνο και στο σύγχρονο τραγούδι.

Είναι εξωτερική συνεργάτιδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝΟΑ), συμμετέχοντας ως μουσικός στην Παιδική Χορωδία Rio 2016 και σε εκπαιδευτικά προγράμματα προωθώντας τις Ολυμπιακές Αξίες, στην Αρχαία Ολυμπία.

Έχει κυκλοφορήσει το παιδικό μουσικό παραμύθι "Ο δρόμος για την ευτυχία", (Εκδόσεις “Διάπλους”), με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εξοικείωση της έννοιας και της εικόνας της διαφορετικότητας και της αναπηρίας, με την συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, την Παιδική Χορωδία της ΕΘΝΟΑ, του ηθοποιού Γιάννη Βούρου και πολλών Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Το δεύτερο βιβλίο της, με θέμα τη φιλοζωία και τα παιδιά, είναι υπό έκδοση.

Εργάζεται στον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων), ως μόνιμο μέλος στην ορχήστρα ποικίλης μουσικής των Μουσικών Συνόλων. Παράλληλα, επιμελείται και διδάσκει προγράμματα Μουσικοκινητικής Αγωγής στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων, και θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα ως ερμηνεύτρια στους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων.

 

Κ.Μπ.