Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022 22:45

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

 

Απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνουν τα σωματεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας την Κυριακή 1η Μάη στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στις 10 το πρωί. Μετά τη συγκέντρωση και την πορεία στο λιμάνι, θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι στο Πάρκο του Λιμενικού για την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών Μεσσηνίας καλεί στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και μεταξύ άλλων αναφέρει: “Την 1η Μάη τιμάμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, το λαό της Ουκρανίας που μπαίνει στη μηχανή του κιμά εξαιτίας της Ρωσίας, των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ. Απαιτούμε να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο με οποιονδήποτε τρόπο και να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ που μας κάνουν πιθανό στόχο. Πρέπει να αντιδράσουμε απέναντι στην επίθεση στο εισόδημά μας. Ενώ η τεχνολογία και η εξέλιξη έχουν φτάσει σε απίστευτα επίπεδα, εμείς φοβόμαστε να ανάψουμε θέρμανση για το σπίτι μας και τρέμουμε να ανοίξουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Τώρα πρέπει να αγωνιστούμε για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Παλεύουμε για: Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.

825 ευρώ κατώτερο μικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις. Την επαναφορά κατακτήσεων, όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών. Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση

των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια. Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, την τοπική διοίκηση και τους τομείς πολιτικής προστασίας”.