Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 07:24

Χρυσή Αυγή: Επίδειξη δύναμης στο μνημόσυνο της Πηγάδας

Γράφτηκε από τον

Στο Μελιγαλά, στις 15 Σεπτεμβρίου, στο μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας, για σιγουριά, η Χρυσή Αυγή θα κάνει επίδειξη δύναμης, θέλοντας να δώσει απάντηση στους αντιφασίστες, στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία της Καλαμάτας στις 20 Ιουλίου, αλλά και σ’ αυτούς που της απαγόρευσαν την εκδήλωση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στις 4 Αυγούστου. Αυτό ανακοίνωσε εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος το βράδυ του Σαββάτου σε ομιλία του στην Καλαμάτα, σε μέλη και φίλους της Χρυσής Αυγής, κάτω από τα γραφεία τους, δίπλα στο Δημαρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στη Χρυσή Αυγή εξέτασαν το ενδεχόμενο και προβληματίστηκαν για την οργάνωση εκδήλωσης στην πόλη της Καλαμάτας στις 4 Αυγούστου, όχι στο πάρκο Λιμενικού μετά την απαγόρευση για το διήμερο φεστιβάλ που προγραμμάτιζαν. Ομως, μια μέρα πριν, στις 3 του μήνα, θα βρίσκεται στη Μεσσηνίας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για τα εγκαίνια του Θεάτρου στην Αρχαία Μεσσήνη και για το λόγο αυτό θα υπάρχει στο νομό ισχυρή αστυνομική δύναμη. Από την άλλη, ο προβληματισμός έχει να κάνει με το καλοκαίρι και τον κίνδυνο να μη συγκεντρωθεί πολύς κόσμος από τους γύρω νομούς και την Αθήνα, τόσος που να δίνει δυναμική απάντηση στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία των αντιφασιστών.

Γι’ αυτό και ο Ηλ. Παναγιώταρος κάλεσε τους παριστάμενους χρυσαυγίτες να βρίσκονται μαζικά στο Μελιγαλά, στην εκδήλωση στα μέσα Σεπτεμβρίου, να είναι πολύ περισσότεροι από πέρυσι, να μη γεμίσουν μόνο την πλατεία, αλλά να φθάσουν μέχρι το δρόμο και το σταυρό.

Χαρακτηριστικό του προβληματισμού είναι η δήλωση του γραμματέα του κόμματος στο νομό Λυκούργου Αλευρά, που καλωσορίζοντας προχθές το βουλευτή, έσπευσε να προλάβει, όπως είπε, τα παπαγαλάκια του κίτρινου τοπικού Τύπου, που θα έγραφαν για λίγο κόσμο στη συγκέντρωση (ήταν περίπου 100 άτομα), αναφέροντας ότι είναι μια συγκέντρωση της οργάνωσης της Καλαμάτας και επειδή δε χωράνε στα γραφεία, την έκαναν κάτω από αυτά, σε ανοιχτό χώρο.

Κατά τα άλλα ο κ. Παναγιώταρος επανέφερε το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, αναφέροντας ότι "όταν έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα, οι επέτειοι στο Μελιγαλά, στο Γράμμο και στο Βίτσι θα γίνουν εθνικές εορτές". Μίλησε για ΕΑΜ-Βούλγαρους και αναρχοκομμουνιστοσυμμορίτες και ανέφερε ότι στο Γράμμο και στο Βίτσι "ο ελληνικός στρατός έστειλε στο διάβολο τα κουμμούνια και κράτησε ελεύθερη την πατρίδα".

Υποστήριξε ότι θα τους βγει σε πολύ καλό η απαγόρευση της εκδήλωσης της 4ης Αυγούστου στην Καλαμάτα και σε τοπικό επίπεδο και σε όλη την Ελλάδα και επικρίνοντας αυτούς που την απαγόρευσαν για τουριστικούς λόγους μέσα στο καλοκαίρι, αναρωτήθηκε για την αντιφασιστική συγκέντρωση της 20ής Ιουλίου: "Αυτή η εκδήλωση που έκαναν αυτοί οι βρωμιάρηδες τι ήταν;". Εκτίμησε ότι "ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, γιατί δεν υπάρχει κράτος, έχει ρίξει λευκή πετσέτα" και εξαπολύοντας επίθεση στους λαθρομετανάστες, υποστήριξε ότι αυτοί ευθύνονται που κλείνουν τα ελληνικά μαγαζιά, γιατί στέλνουν τα λεφτά τους έξω ή αγοράζουν από δικά τους μαγαζιά.

Κάλεσε τους χρυσαυγίτες να υπακούουν στην ιεραρχία, παραδέχθηκε ότι δεν έχουν την καλύτερη άποψη για τις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι από τη Μεταπολίτευση και μετά έγινε το κακό στη χώρα. Τέλος, μίλησε για μεγαλοκαναλάρχες, μεγαλοεργολάβους, για σάπιο κατεστημένο και κάνοντας αναφορά στον Μπόμπολα, επέκρινε το γεγονός ότι "έχουμε χρυσοπληρώσει τον αυτοκινητόδρομο και έχουν βάλει ένα σκασμό διόδια".

 

Γ.Σ.