Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 11:49

Αντιπροσωπεία ΣΥΡΙΖΑ στα αποκαλυπτήρια προτομής Μπίζου

Γράφτηκε από την

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νομικού - ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Γιώργου Μπίζου στο Βασιλίτσι.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν η Γιώτα Κοζομπόλη, πρώην βουλευτής και μέλος της ΚΠΕ του κόμματος, η Μαρία Βεργινάδη, πρώην συντονίστρια της Ν.Ε. και ο Μάκης Λεβέντης, μέλος του συντονιστικού της Ν.Ε.

Στο χαιρετισμό της η Γ. Κοζομπόλη, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βασιλιτσίου και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία τους, παρατήρησε, μεταξύ άλλων: “Τιμάμε σήμερα τη μνήμη ενός εμβληματικού ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπερασπίστηκε τον Νέλσον Μαντέλα και μιας μεγάλης προσωπικότητας της ελληνικής διασποράς. Οι αγώνες του για την υπεράσπιση της ελευθερίας αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη στις σημερινές μάχες κατά του ρατσισμού και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Ιδιαίτερα σήμερα που η Δημοκρατία στη χώρα μας βάλλεται, η στάση ζωής του Γιώργου Μπίζου αποτελεί για εμάς φωτεινό παράδειγμα”.

 

(Φωτογραφία: Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον γιο του Γιώργου Μπίζου, Κίμωνα)