Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 21:47

Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας με την υποχρεωτική ένταξη στον ΟΑΕΕ

Αντίθετο δηλώνει το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας στην υποχρεωτική ένταξη των καφετζήδων των χωριών στον ΟΑΕΕ. Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Γιάννης Χριστόπουλος αναφέρονται τα εξής: 

 

"Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας εκφράζει την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη ένταξη, των μικροεπαγγελματιών και  ειδικότερα ιδιοκτητών καφενείων σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων, σε υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.

Η εφαρμογή αυτού του μέτρου δεν επιφέρει κανένα όφελος στην οικονομία, αντίθετα αναγκάζει αγρότες, που περισσότερο προσφέρουν κοινωνικό έργο στο χωριό με τη διατήρηση ενός καφενείου και τη δυνατότητα προσφοράς λίγων καφέδων την ημέρα, να αναγκαστούν να τα κλείσουν.

Οι οριζόντιες εφαρμογές μέτρων της κυβέρνησης, όπως το παραπάνω, χωρίς σχέδιο δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα επιλύουν και στη συγκεκριμένη περίπτωση οδηγούν σε μαρασμό της υπαίθρου. Υπάρχει τρόπος οι εισφορές να αποδίδονται, ανάλογα με τα έσοδα και την ασφάλιση των μικροεπαγγελματιών. 

 

Η ανάγκη μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και ιδιαίτερα η πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής επιβάλλει συγκρούσεις με ισχυρά συμφέροντα που μονίμως καταληστεύουν την πατρίδα και τους εργαζόμενους και τυγχάνουν πάντα ευνοϊκής αντιμετώπισης από την κράτος, και όχι με τους ξωμάχους και τους ανυπεράσπιστους πολίτες".