Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 21:40

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την απεργία

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την απεργία

“Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022: Ημέρα αντίστασης, αλληλεγγύης, προοπτικής για την πολιτική αλλαγή”, επισημαίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τη μεθαυριανή απεργία.

Σε ανακοίνωσή της παρατηρεί ότι “η ελληνική κοινωνία βιώνει σήμερα μια απίστευτη τραγωδία. Η έκρηξη της ακρίβειας έχει τσακίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις” και σημειώνει: “Η κοροϊδία και η αναίσχυντη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των συστημικών ΜΜΕ για δήθεν βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, μέσω παροχών και εξαγγελιών της ντροπής, μόνο οργή προκαλούν. Τα σκάνδαλα της επικαιρότητας και η αντίληψη κάποιων ότι είναι υπεράνω του νόμου, στο πλαίσιο τού, διαμορφωμένου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιτελικού κράτους, σε μια εποχή που τα λαϊκά στρώματα υποφέρουν, είναι η σταγόνα «που ξεχειλίζει το ποτήρι»”.

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι “η 24ωρη γενική απεργία της 9ης Νοέμβρη, πρέπει να είναι μια λαϊκή κινητοποίηση που θα δώσει το μήνυμα ότι η κοινωνία δεν είναι νεκρή! Ότι η κοινωνία αναπνέει, διεκδικεί και αγωνίζεται! Ότι η κοινωνία ενώνεται, παλεύει και αντιστέκεται απέναντι στα νεοφιλελεύθερα σχέδια της πιο κυνικής Δεξιάς!” και τονίζει: “Υπάρχει ελπίδα! Υπάρχει εναλλακτική! Υπάρχουν οι 6 μεγάλες εθνικές προτεραιότητες που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ για Δίκαιο Κράτος, Δίκαιη Κοινωνία, Δίκαιη Οικονομία. Είναι η μεγάλη απόφαση για το μέλλον της πατρίδας, για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, που μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη και να ξαναγράψουμε ιστορία. Η συμμετοχή στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 9 του Νοέμβρη είναι προσωπική και, ταυτόχρονα, συλλογική υπόθεση! Είναι το στοίχημά μας για την επερχόμενη πολιτική αλλαγή! Είναι η επιλογή μας για έναν νικηφόρο αγώνα υπέρ της κοινωνίας με την κοινωνία”.

Τέλος, καλεί όλους και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 10.30 το πρωί.