Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 14:50

ΚΝΕ κατά της εκδήλωσης για τα ναρκωτικά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

ΚΝΕ κατά της εκδήλωσης για τα ναρκωτικά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

“Μόνο πρόκληση μπορεί να αποτελέσει το γεγονός ότι το Εργαστήριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την ηγεσία της ΠΑΣΠ συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα τα ναρκωτικά και τίτλο «Νέοι και ναρκωτικά: Δρόμοι εμπλοκής και τρόποι απεξάρτησης»”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΒ ΑΕΙ Καλαμάτας της ΚΝΕ.

Σχολιάζει πως “είναι απαράδεκτο και ειδικά σε μια σχολή ανθρωπιστικών επιστημών, να προσεγγίζεται ένα πολυπαραγοντικό κοινωνικό φαινόμενο όπως η τοξικοεξάρτηση, μέσα από τη λογική της καταστολής και της αστυνόμευσης. Μια λογική που κάνει «ειδικούς» αστυνομικούς για να μιλήσουν για ένα τέτοιο θέμα και όχι για παράδειγμα μια σειρά ανθρώπους σε δομές όπως το ΚΕΘΕΑ που κάνει αγώνα καθημερινά με τα θεραπευτικά προγράμματα και την επανένταξη τοξικοεξαρτημένων”.

Η ΟΒ ΑΕΙ Καλαμάτας της ΚΝΕ υποστηρίζει “η τοξικοεξάρτηση είναι φαινόμενο με αιτίες κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές, πολιτισμικές, ψυχολογικές, ιστορικές και εδράζεται στον καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας” και μεταξύ άλλων, προσθέτει: “Η πρώτη ουσία, με την οποία έρχονται σε επαφή, είναι η "αθώα" κάνναβη, που τόσο μελάνι και προπαγάνδα έχει χυθεί για την προβολή της, οδηγώντας χιλιάδες νέους σε προγράμματα απεξάρτησης και την ίδια ώρα η ευρωπαϊκή αγορά κάνναβης αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 δισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα έως το 2025! Οχι σε όλα τα ναρκωτικά! Η ΚΝΕ βρίσκεται σταθερά μπροστά στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις και πρωτοστατεί κόντρα στη συνολική καλλιέργεια ανοχής στη χρήση και του τρόπου ζωής που τη συνοδεύει!

Ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες προβάλλουμε την ανάγκη να δυναμώσει όλο το πλέγμα μέτρων πρόληψης, με ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων, η ουσιαστική πρόληψη που αφορά ένα πλέγμα μέτρων και την προβολή ενός άλλου τρόπου ζωής, κόντρα στη ναρκοκουλτούρα”.