Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 15:28

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα

Στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχουν τα σωματεία του ΠΑΜΕ και οργανώνουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

“Απαιτούμε, να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο της κοινοτικής Οδηγίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ώστε η διαχείριση των υδάτινων πόρων που αφορά την έρευνα, την προστασία και τη διασφάλιση της υδατικής επάρκειας σε κάθε διαμέρισμα να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του κράτους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Ξεκαθαρίζει ότι “το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας” και καλεί όλο τον λαό, τα συνδικάτα, να δυναμώσουν τον αγώνα, μεταξύ άλλων, για: “Φτηνό και ποιοτικό νερό και άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, μαζί με μια ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα για την αξιοπρεπή διαβίωση. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.  Άμεσες προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους χώρους εργασίας. Επαρκή χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ με ευθύνη του κράτους”.

* Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Μεσσηνίας αναφέρει ότι “δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη δολοφονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που για χάρη της κερδοφορίας και της εμπορευματοποίησης των μεταφορών, άφησε να εξελιχθεί ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα”.