Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 21:35

H υποψήφια ευρωβουλεύτρια Ινώ Σιώζου στην Καλαμάτα: “Η Νέα Αριστερά μπορεί να δώσει ελπίδα”

H υποψήφια ευρωβουλεύτρια Ινώ Σιώζου στην Καλαμάτα: “Η Νέα Αριστερά μπορεί να δώσει ελπίδα”

 

“Η Νέα Αριστερά έρχεται να δείξει ότι υπάρχει σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει ελπίδα”, σημείωσε η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του κόμματος Ινώ Σιώζου, ειδική σε θέματα ενεργειακής πολιτικής, σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Εκτίμησε ότι οι ευρωεκλογές μπορούν “να αποτελέσουν μια πολύ καλή αφετηρία να μας δει ο κόσμος, να τον ακούσουμε και να ενημερωθεί για τις προτάσεις μας” και κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν τη Νέα Αριστερά, για να γίνει η πολιτική δύναμη που θα διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει”.

Η Ι. Σιώζου δήλωσε πως “προχωράμε, δυναμώνουμε, στέλνουμε μήνυμα ότι υπάρχει ελπίδα, ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα από την πρώτη μέρα μετά τις ευρωεκλογές” κι επέκρινε την κυβέρνηση της Ν.Δ. για απολιγνιτοποίηση, για άδικη μετάβαση, και σχέδιο - μη σχέδιο που είχε.

Επεσήμανε ότι “η χώρα μας είναι δεύτερη από τον πάτο στην Ε.Ε. σε αγοραστική δύναμη μετά τη Βουλγαρία και μεγαλώνει ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών” κι εξήγησε πως “η κυριαρχία της Ν.Δ. δεν βασίζεται σε πολιτική - ιδεολογική ηγεμονία, αλλά στην απουσία αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης από την αντιπολίτευση. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να καλύψουν το κενό”. Μίλησε για βασικότερο έλλειμμα αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, για πιο εμφανές έλλειμμα με Κασσελάκη και πρόσθεσε πως “το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια έχει φοροελαφρύνσεις, αλλά ωφελεί εισοδήματα που δεν υπάρχει λόγος να ωφελήσει. Δεν προϋπολογίζει μόνιμα έσοδα, δεν είναι αριστερό και αξιόπιστο κόμμα”.

Επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση που “υποστηρίζει τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας και όχι τους καταναλωτές” και δήλωσε πως  “δεν είμαστε αλαζόνες, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά αποτελεί αναγκαιότητα η Νέα Αριστερά να παίξει καταλυτικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα του τόπου”.

Τέλος, η Ι. Σιώζου ανέφερε ότι στις ευρωεκλογές “διακυβεύεται η ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία” κι επεσήμανε την ανάγκη “να αποτραπεί η συνεργασία δεξιάς - ακροδεξιάς, που θα πατήσουν φρένο στην πράσινη μετάβαση”.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ

Το βράδυ του Σαββάτου η Νέα Αριστερά Μεσσηνίας οργάνωσε εκδήλωση, με θέμα “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για δίκαιη μετάβαση ή πράσινες μπίζνες;", στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Doc Cafe), στο Ιστορικό Κέντρο.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν η Ινώ Σιώζου και η μεσσήνια στην καταγωγή δικηγόρος, υποψήφια ευρωβουλεύτρια  Δήμητρα Κεραμυδά,ενώ ο Αριστομένης Δημάκης, ναυπηγός μηχανολόγος, παρουσίασε τις θέσεις της Νέας Αριστεράς.

Γ.Σ.