Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 17:58

Θανάσης Πετράκος: “Οι πατατοπαραγωγοί εκπέμπουν SOS ”

Θανάσης Πετράκος: “Οι πατατοπαραγωγοί εκπέμπουν SOS ”

 

“Οι πατατοπαραγωγοί εκπέμπουν SOS και μαζί τους εκπέμπουμε και εμείς”, επισημαίνει σε δήλωσή του, επικρίνοντας δριμύτατα την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Θανάσης Πετράκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜΕΡΑ25 - Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά”.

Μετά την επίσκεψή του στα συσκευαστήρια πατάτας στη Μεσσήνη και αφού ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί και η καλλιέργεια της πατάτας από την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Θαν. Πετράκος δήλωσε:

“Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταστρέφει άλλη μια δυναμική και σημαντική για τη διατροφή του πληθυσμού καλλιέργεια, την καλλιέργεια της πατάτας και στέλνει στην ανεργία και στη φτώχεια τις εκατοντάδες οικογένειες των πατατοπαραγωγών, αλλά και των εργαζομένων στα συσκευαστήρια.

Οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές Αιγυπτιακής πατάτας και το τεράστιο κόστος παραγωγής έχουν οδηγήσει τους πατατοπαραγωγούς στην απόγνωση. Εκπέμπουν SOS και μαζί τους εκπέμπουμε και εμείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναγκάζονται από τους μεγάλους χονδρεμπόρους και τις μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ να πωλούν την παραγωγή τους κάτω από το κόστος παραγωγής.. Είναι τραγικό το γεγονός ότι από 7.000 στρέμματα που ήταν πριν μερικά χρόνια η καλλιέργεια της πατάτας, τη φετινή χρονιά καλλιεργήθηκαν μόνο 2.500 στρέμματα και του χρόνου είναι αμφίβολο αν θα υπάρχουν οι μισοί παραγωγοί που θα καλλιεργήσουν”.

Καταλήγοντας, σημείωσε: Η «Ενωτική Πρωτοβουλία ΜΕΡΑ25 - Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά» καταγγέλλει την κυβέρνηση και απαιτεί τώρα, άμεσα μέτρα γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά .1. Μέτρα και πολιτικές για τη μείωση του κόστους παραγωγής. 2. Να σταματήσουν οι αθρόες εισαγωγές και 3. Να βρει λύση εδώ και τώρα , διότι η πολιτική της δημιούργησε το πρόβλημα, ώστε να απορροφηθεί η φετινή παραγωγή σε τιμή που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει ένα λογικό κέρδος στους πατατοπαραγωγούς, για να μπορέσουν οι πατατοπαραγωγοί να καλλιεργήσουν και πάλι τη γη τους. Διαφορετικά θα τελειώσει μια ακόμη δυναμική και σημαντική καλλιέργεια”.