Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 12:15

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με το βλέμμα στο μέλλον – Η αυξημένη συμμετοχή, μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με το βλέμμα στο μέλλον – Η αυξημένη συμμετοχή, μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας

Του Γιάννη Διονυσόπουλου*

Την προηγούμενη Κυριακή 303.223 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ξεπερνώντας κατά 12% τη συμμετοχή της εκλογής του 2021, προσήλθαν στις κάλπες στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα συμμετοχής και συλλογικότητας, εκφράζοντας μια ελπίδα και δείχνοντας με τη ψήφο τους ότι, το ΠΑΣΟΚ Κίνημα - Αλλαγής είναι εδώ, ενωμένο και πιο δυνατό, με την κοινωνία να ακουμπά περισσότερο επάνω του και να πιστεύει σε αυτό.

Το ΠΑΣΟΚ, βγήκε από τις εκλογική διαδικασία της 6ης Οκτώβρη, ισχυρότερο. Όλοι οι υποψήφιοι, σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού εισέφεραν και εισφέρουν στην Προοδευτική Παράταξη ο καθένας με τον τρόπο του και τον λόγο του, με τεκμηριωμένες και εποικοδομητικές προτάσεις για την διαμόρφωση προοδευτικών προγραμματικών θέσεων προς όφελος της κοινωνίας.

Η κοινωνία σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα και ζητά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, να αναλάβει ξανά τον «παραδοσιακό του ρόλο» απέναντι στην νεοφιλελεύθερη «λαίλαπα» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη.

Τα χαρακτηριστικά των δύο υποψηφίων Προέδρων

Επιχειρώντας μια σύντομη αξιολόγηση των υποψηφίων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπορούμε να επισημάνουμε:

Ο Χ. Δούκας έχει να αντιμετωπίσει την μεγάλη αποδοκιμασία του από τους Αθηναίους ψηφοφόρους ενώ βγήκε πρώτος μόνο σε μια περιφέρεια αυτή της Ηπείρου.

Ο Χ. Δούκας πολιτικά προτείνει διάφορες συνεργασίες με το σύνθημα «ενώνουμε δυνάμεις" χωρίς να εξηγεί ποιες δυνάμεις εννοεί.

Η ταυτόχρονη ιδιότητα του δημάρχου της πρωτεύουσας της χώρας με αυτή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που φιλοδοξεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και να γίνει κυβέρνηση, είναι ένα δύσκολο και ασύμβατο σενάριο, καθότι η κάθε μία από αυτές τις θέσεις είναι πλήρους απασχόλησης και για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της και να επιτύχεις απαιτεί πλήρη αφοσίωση και εστίαση στα θέματα της και οι προτεραιότητες τους είναι εντελώς διαφορετικές.

Ο ρόλος του δημάρχου είναι εξαιρετικά απαιτητικός σε καθημερινή βάση και χρειάζεται συνεχή παρουσία και αφοσίωση στο δήμο, ενώ το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται έναν Πρόεδρο που θα παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, θα συμμετέχει στο κοινοβούλιο, θα ασχολείται με εθνικής εμβέλειας πολιτικά ζητήματα, όπως η εξωτερική πολιτική, η οικονομική πολιτική, η παιδεία, η υγεία, η ασφάλεια και η κοινωνική δικαιοσύνη, θα σχεδιάζει εκστρατείες και θα εργάζεται νυχθημερόν για την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Προέδρος Ν. Ανδρουλάκης εμφανίζεται ως κομματικά κυρίαρχος, ήλθε πρώτος σε 9 περιφέρειες, είναι ο νικητής του πρώτου γύρου επιβεβαιώνοντας τα πολιτικά του χαρακτηριστικά και δικαιώνοντας την ιδιότητά του ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Αλλά, κατά πολλούς, έχει να αντιμετωπίσει την αμφιβολία, του κατά πόσον μπορεί να υπερβεί τον εαυτό του κάνοντας, σε μια ενδεχόμενη νέα ευκαιρία που θα του δοθεί, όσα δεν έκανε την πρώτη φορά, συλλογική δουλειά και πνεύμα διεύρυνσης.

Ο Ν. Ανδρουλάκης είναι ένας πολιτικός πού δεν βγήκε από «πολιτική οικογένεια» ως κληρονόμος, βγήκε μπροστά από τα φοιτητικά του χρόνια, είναι ένας από εμάς, συνεχώς μαχόμενος στις επάλξεις του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής χωρίς στηρίγματα.

Ο ηγέτης που χρειάζεται η Ελλάδα του αύριο

Η Ελλάδα του αύριο χρειάζεται έναν ηγέτη με ήθος, αξιοπρέπεια, πολιτικό πολιτισμό, με όραμα για την επόμενη μέρα, που θα διασφαλίσει ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για όλους.

Πιστεύω ότι είναι χρέος μας να δώσουμε στο Ν. Ανδρουλάκη την ευκαιρία να ολοκληρώσει την προσπάθεια που ξεκίνησε, γιατί:
 πολιτικά προτείνει την αυτόνομη πορεία τού ΠΑΣΟΚ ως ηγετική δύναμη της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και λειτουργικά προτείνει πάντα την θεσμική λειτουργία τον σεβασμό των θεσμών.
 είναι πολιτικός με εμπειρία, με σύγχρονο και καθαρό πολιτικό λόγο με συγκροτημένη πολιτική σκέψη και πλατφόρμα και ένας άνθρωπος που μπορεί να συνθέσει ιδέες και να προσελκύσει ψηφοφόρους από ένα ευρύτερο πολιτικό φάσμα.
 με την εμπειρία του ως Ευρωβουλευτής, προωθεί πολιτικές που στοχεύουν στην ανταγωνιστικότητα της χώρας, την πράσινη ανάπτυξη και την ψηφιακή μετάβαση, ενώ παραμένει σταθερά προσηλωμένος στις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της βιώσιμης ανάπτυξης
 πρεσβεύει συγκεκριμένες αρχές που συνάδουν με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας και ενσωματώνουν ένα ρεαλιστικό και φιλόδοξο πρόγραμμα για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης με σεβασμό προς το περιβάλλον, με την αναγέννηση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους.
 είναι ένας πολιτικός με όραμα, αξίες και σταθερή πορεία, έχει αποδείξει ότι μπορεί να οδηγήσει το κόμμα σε μία νέα εποχή, ενώνοντας τις δυνάμεις του με όλες τις προοδευτικές φωνές της χώρας.

Την Κυριακή στις 13ης Οκτωβρίου πηγαίνουμε μαζικά στην κάλπη, ώριμοι, ψύχραιμοι, ενωμένοι, δυνατοί και εκλέγουμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και αυριανό πρωθυπουργό της χώρας.
Επιστρέψαμε και τα καλύτερα είναι μπροστά μας...

* Ο Γιάννης Διονυσόπουλος είναι Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, Μέλος Κεντρικής Διοίκησης Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Μέλος Γραμματείας Τομέα Επιστημόνων ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.