Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 21:28

Στο πλευρό φαρμακοποιών και κτηνοτρόφων ο ΛΑΟΣ Μεσσηνίας

Στο πλευρό φαρμακοποιών και κτηνοτρόφων ο ΛΑΟΣ Μεσσηνίας

Στο πλευρό των φαρμακοποιών τάσσεται με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Μεσσηνίας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συνεγερμού, ενώ παράλληλα καταγγέλλουν μεθόδευση για τον "αφανισμό του Ελληνα κτηνοτρόφου" όσον αφορά το γνωστό πλέον θέμα με το γάλα.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Θα θέλαμε, και μετά τη δημοσίευση στην πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδας Α1 της 22ας Μαρτίου, ως Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Μεσσηνίας να κάνουμε  γνωστό και μέσω του τοπικού τύπου ότι συμπαραστεκόμαστε  ολόψυχα στα δίκαια αιτήματα και στον αγώνα των Ελλήνων φαρμακοποιών οι οποίοι, σε περίπτωση που το προς ψήφιση Πολυνομοσχέδιο καταστεί νόμος του κράτους, οδηγούνται σε επαγγελματικό και οικονομικό αφανισμό.

Ο Έλληνας φαρμακοποιός δεν είναι μόνο επαγγελματίας αλλά και ο πρώτος άνθρωπος της γειτονιάς στον οποίο θα πούμε το πρόβλημά μας και ο φίλος που θα μας δώσει τις πρώτες συμβουλές και κατευθύνσεις (ο ‘γιατρός’ της γειτονιάς).

Το ίδιο Πολυνομοσχέδιο επιχειρεί να μεθοδεύσει και τον αφανισμό του Έλληνα κτηνοτρόφου μέσα από τις διατάξεις που αφορούν τον προσδιορισμό του γάλακτος αφενός ως ‘ημέρας’ και αφετέρου ως έχοντος υποστεί ‘παστερίωση έως 7 ημερών’ με διάφορες, μάλιστα, περίεργες ‘επεξεργασίες’ (ακτινοβολία με κοβάλτιο).

Σημειωτέο ότι τα χρονικά περιθώρια που προβλέπονται στο εν λόγω Πολυνομοσχέδιο καθιστούν δυνατή την ανεξέλεγκτη εισροή αμφιβόλου ποιότητας γάλακτος από τρίτες χώρες στην εγχώρια αγορά, γεγονός που θα αποτελέσει επιπλέον πλήγμα για τον Έλληνα κτηνοτρόφο-παράγωγο καθώς και για τον Έλληνα καταναλωτή".  

Ν.Ε.  ΛΑ.Ο.Σ. Μεσσηνίας