Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 19:10

Αντίθετο στο "ξεπούλημα" 48 στρεμμάτων στον Κορδία μέσω ΤΑΙΠΕΔ το ΕΠΑΜ Καλαμάτας

Αντίθετο στο "ξεπούλημα" 48 στρεμμάτων στον Κορδία μέσω ΤΑΙΠΕΔ το ΕΠΑΜ Καλαμάτας

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο "ξεπούλημα" 48 στρεμμάτων στην περιοχή της παραλίας Γουλιμίδων στον Κορδία τάσσεται με ανακοίνωσή του το ΕΠΑΜ Καλαμάτας. Καλούν μάλιστα σε παράσταση διαμαρτυρίας όλους τους κατοίκους στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, που συνεδριάζει την αύριο Μεγάλη Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο Πυρήνας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Καλαμάτας εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στο σχεδιαζόμενο ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ της δημόσιας παραθαλάσσιας έκτασης 48 στρεμμάτων στην τοποθεσία Γουλιμίδες. Το Ε.ΠΑ.Μ. δεν αναγνωρίζει καμία ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ επί της έκτασης. Αντιθέτως πρεσβεύει ότι όπως και κάθε άλλο δημόσιο αγαθό ανήκει στους Πολίτες της Ελλάδας. Συνεπώς οι όποιες αποφάσεις έχουν παρθεί από το δοσιλογικό μνημονιακό καθεστώς για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι παράνομες και δεν εκπροσωπούν τη βούληση των Πολιτών. Για το λόγο αυτό απαιτούμε:

Τη ρητή δέσμευση της παρούσας Δημοτικής Αρχής ότι δεν θα δεχθεί να γίνει κανένα ξεπούλημα (“ιδιωτικοποίηση”) δημόσιας περιουσίας στο Δήμο Καλαμάτας για να πληρωθεί το παράνομο Χρέος. Αντιθέτως θα πρέπει να προετοιμαστεί για σύγκρουση με το δοσιλογικό καθεστώς κινητοποιώντας και τους Δημότες.

Η έκταση θα πρέπει να παραχωρηθεί στη Δημοτική Αρχή και να διαμορφωθεί ως ελεύθερος χώρος ψυχαγωγίας των Πολιτών.

Τις ίδιες δεσμεύσεις απαιτούμε και από όλους τους υποψήφιους Δημάρχους..

Τέλος, θα θέλαμε να μπορούσαμε να επαινέσουμε τον γνωστό μνημονιακό υποψήφιο για τη παρουσία του στη συναυλία-διαμαρτυρία κατά του ξεπουλήματος.

Δεν μπορούμε όμως.

Δεν μας το επιτρέπουν το 1,5 εκατομμύριο των Πολιτών που είναι άνεργοι εξαιτίας του Μνημονίου που αυτός ψήφισε.

Δεν μας το επιτρέπουν οι 5.000 των συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν εξαιτίας του Μνημονίου που αυτός ψήφισε.

Δεν μας το επιτρέπουν οι 128 νεκροί από την έλλειψη βασικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω μνημονιακών περικοπών που αυτός ψήφισε.

Οι Πολίτες πλέον δεν εξαπατώνται και δεν συγχωρούν.

Ο  πυρηνας θα συμβαλει με τήν παρουσία του στο Δημοτικό συμβούλιο και καλεί ολους να  δείξουν το ενδιαφέρον τους με την παρουσία τους την τεταρτη  17-4 και ωρα 13:00"