Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 18:01

Απάντηση Μαντά στις δηλώσεις Νίκα για παραίτηση από τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας

Απάντηση Μαντά στις δηλώσεις Νίκα για παραίτηση από τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας

Την αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου και προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Περικλή Μαντά προκάλεσαν, όπως αναμενόταν οι δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας (δείτε εδώ) ζητώντας επί της ουσίας την παραίτηση του πρώτου από τη ΝΟΔΕ.

 

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Μαντά:

"Εκφράζω τη λύπη και τον προβληματισμό μου για τις δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα. Η δική μου παρέμβαση έθεσε σε πραγματική βάση τη λύση του προβλήματος, με την σωστή απόφαση απομάκρυνσης των ΡΟΜΑ από την Αγ. Τριάδα, στο πλαίσιο των όσων άλλωστε αποφασίστηκαν και ξεκαθαρίστηκαν στην τελευταία σύσκεψη. Η ευθύνη για την υλοποίηση της παραπάνω ενέργειας, ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο Καλαμάτας.

Μου προκαλεί έκπληξη και πολλά ερωτηματικά, η έκκληση συνεργασίας και σεβασμού στη θεσμική εκπροσώπηση του καθενός, την οποία δημόσια απηύθυνα, να τυγχάνει της δυσαρέσκειας του Δημάρχου Καλαμάτας. 

Ο Δήμαρχος οφείλει επιτέλους, να σεβαστεί το ρόλο του καθενός μας, να σταματήσει να «βαπτίζει» πολιτική, την προσωπική του συγκρούση με τον Περιφερειάρχη, και να σταματήσει τις προσπάθειες εμπλοκής και άλλων σε αυτή την αντιπαράθεση.

Στην κρίσιμη περίοδο που περνά η πατρίδα μας, οι αψιμαχίες και οι εγωισμοί δεν απασχολούν τους πολίτες οι οποίοι, απαιτούν τη  συνεργασία όλων για το καλό του τόπου μας".

Περικλής Μαντάς

Πρόεδρος

ΝΟΔΕ Μεσσηνίας