Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 12:21

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Εξηγήσεις για Μάκαρη, ούτε λέξη για Πατσαρίνο

 

Εξηγήσεις για την τελική διαμόρφωση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία δίνει η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.

Αναφέρει καταρχάς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «με συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, άγνωστες για οποιοδήποτε άλλο κόμμα, παίρνοντας υπόψη τις προτάσεις και τη βούληση των μελών του, μέσα από μια βασανιστική διαβούλευση, κατέληξε σε ένα ψηφοδέλτιο νίκης και στο Νομό Μεσσηνίας». Και συνεχίζει ως εξής:

«Επειδή οι διαθεσιμότητες ήταν πολλές, η επιλογή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Στόχος ήταν να εκπροσωπηθούν κοινωνικές ομάδες, διαφορετικές επαγγελματικές κατηγορίες, γεωγραφικοί χώροι, και να αποτυπώνεται το πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρήθηκε ότι δεν πρέπει να αξιοποιηθούν στο ψηφοδέλτιο στελέχη με αυξημένη ευθύνη και ιδιαίτερο βάρος στον αυτοδιοικητικό τομέα, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στα δύσκολα καθήκοντα που τους έχουν αναθέσει πρόσφατα οι πολίτες.

Οτιδήποτε άλλο διακινείται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είναι κακόβουλο και στόχο έχει να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη και τους συνεργαζόμενους.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον Μ. Μάκαρη, επικεφαλής του συνδυασμού "Ανοιχτός δήμος - Ενεργοί πολίτες", δηλώνουμε ότι είχε και έχει την απόλυτη εκτίμηση και εμπιστοσύνη μας για τη σημαντική προσφορά του στα δημοτικά και κοινωνικά δρώμενα.

 

Αν και υπήρχε πρόταση για την υποψηφιότητά του από την Κεντρική Επιτροπή Ψηφοδελτίων, από κοινού καταλήξαμε να μην είναι υποψήφιος και να συνεχίσει το έργο του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.