Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 12:00

"Το Ποτάμι" συζήτησε με ψαράδες της Λακωνίας

Γράφτηκε από την

Με ψαράδες, εκπροσώπους αλιευτικών φορέων, αλλά και με πολλούς άλλους κατοίκους της ευρύτερης περιοχή συζήτησε  "Το Ποτάμι" στη Νεάπολη Λακωνίας για θέματα που αφορούν την προστασία των αλιευτικών μας πόρων.

 

Στη συνάντηση – συζήτηση που έγινε την Κυριακή συμμετείχαν σχεδόν 100 άτομα, ενώ οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη σοβαρή υποβάθμιση που αντιμετωπίζει η αλιεία και τα ιχθυαποθέματα στις θάλασσες μας, καθώς και για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν στην πράξη τα πολυάριθμα προβλήματα.

Σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται:

"Προβλήματα που άλλοτε οφείλονται σε άγνοια, αδιαφορία ή ανεπάρκεια των κρατικών μηχανισμών, αλλά δυστυχώς συχνά στην εξυπηρέτηση μικρό-συμφερόντων και την έλλειψη πραγματικής βούλησης να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αναστασία Μήλιου, θαλάσσια βιολόγος και Υπεύθυνη Τομέα Αλιείας στο Ποτάμι, η οποία ανέλυσε τους παράγοντες που υποβαθμίζουν και απειλούν τους αλιευτικούς μας πόρους, καθώς τις προτάσεις του Ποταμιού για την ανάκαμψη της ελληνικής αλιείας. Τη συζήτηση συντόνισαν ο Μανόλης Τσακίρης, συγγραφέας (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών) και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού, καθώς και ο Γιώργος Αρώνης, πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Αλιέων Νεάπολης, ενώ παρών ήταν και ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού στη Λακωνία Γιάννης Σερβές.

Εντυπωσιακή και εμπεριστατωμένη ήταν η συμμετοχή, οι παρεμβάσεις και τοποθετήσεις των επαγγελματιών αλιέων οι οποίοι μεγάλη αγωνία αναζητούν τη συνδρομή των εξειδικευμένων στελεχών του Ποταμιού, για την επίλυση των ζωτικών τους προβλημάτων".