Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 20:04

Μίλτος Χρυσομμάλης: «Οι Ελληνες πίσω από το παραβάν θα ψηφίσουν Ν.Δ.»

Μίλτος Χρυσομμάλης: «Οι Ελληνες πίσω από το παραβάν θα ψηφίσουν Ν.Δ.»

Την πίστη «ότι οι Ελληνες πίσω από το παραβάν θα επιλέξουν την προοπτική της Νέας Δημοκρατίας», εκφράζει ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης. Παρατηρεί ότι «ο Αντώνης Σαμαράς πάντα έλεγε και λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό με ό,τι συνέπειες και αν είχε αυτό». Ο Μ. Χρυσομάλλης επικρίνει το ΣΥΡΙΖΑ, «που βάζει στο τραπέζι ακόμη και τη χρεοκοπία».


- Ποιο είναι το κλίμα που συναντάτε στις περιοδείες σας στη Μεσσηνία; Τι ζητάει ο κόσμος; Ποια είναι η αγωνία του;
«Στη Μεσσηνία δεν κάνω περιοδείες μόνο τώρα που είμαι υποψήφιος. Ζω και εργάζομαι στην Καλαμάτα και γυρίζω σε όλο το νομό μας συνέχεια. Γνωρίζω τα προβλήματα των συμπολιτών μου, γιατί τα βιώνω
και εγώ. Αυτό που παρατηρώ τις τελευταίες ημέρες είναι μία έντονη περίσκεψη. Ο κόσμος ακούει αυτά που του υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη τις θέσεις της Ν.Δ. που είναι συγκεκριμένες και κοστολογημένες. Η αγωνία των πολιτών αφορά στην επόμενη ημέρα. Είναι η αγωνία για τις δραματικές συνέπειες της πιθανής σύγκρουσης του ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρώπη, που θα θέσει σε κίνδυνο τους κοινοτικούς πόρους, το ΕΣΠΑ, τις αγροτικές επιδοτήσεις».

- Τι απαντάτε στους πολίτες που λένε ότι έχουν "ματώσει" και δεν μπορούν να πληρώσουν άλλους φόρους;
«Δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί ότι η ευημερία των αριθμών οφείλεται στις θυσίες των Ελλήνων. Τώρα όμως άρχισε αργά, αλλά σταθερά να βελτιώνεται η κατάσταση και σύντομα θα φανεί και στις τσέπες μας. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ήδη τη μείωση των φορολογικών συντελεστών όλων των φυσικών προσώπων με ανώτατο συντελεστή το 33%, τη σταδιακή μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15%, ενώ ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται από το 2015 κατά 7% με στόχο να περιοριστεί στο 1% του ΑΕΠ και να αποδοθεί στην αυτοδιοίκηση. Από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, αναδιανείμαμε
500 εκατ. σε όσους επλήγησαν περισσότερο, ενώ σύντομα θα αποκατασταθούν και άλλες αδικίες όπως η επαναχορήγηση της ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα, στους Βορειοηπειρώτες και Πόντιους ομογενείς. Κάναμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους χρωστούσαν στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, νομοθετήσαμε για την ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων και μόλις προχθές στο ΕΒΕΑ ο Αντ. Σαμαράς ανακοίνωσε την αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα αυξήσει τη φορολογία όσων έχουν μηνιαίο εισόδημα 1.200 ευρώ, ότι θα επιβάλλει συντελεστή φορολόγησης 60% σε όσους έχουν τεκμαρτό εισόδημα 80.000 ευρώ, δηλαδή σε όσους έχουν δουλειά, ένα σπίτι στην πόλη και ένα σπίτι στο χωριό, ενώ θα επιβάλλει τέλος σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές, είτε αφορούν κατάθεση, είτε πληρωμή λογαριασμού ΔΕΚΟ, ακόμη και στην ανάληψη του επιδόματος ανεργίας».


Γιατί ο κόσμος να πιστέψει τον Σαμαρά

- Γιατί ο κόσμος να πιστέψει τον Αντώνη Σαμαρά που τώρα υπόσχεται αποκατάσταση των αδικιών κι έξοδο από το μνημόνιο;
«Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν πολιτεύτηκε ποτέ με τη λογική του "λεφτά υπάρχουν". Πάντα έλεγε και λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό με ό,τι συνέπειες και αν είχε αυτό. Γιατί την κρίσιμη ώρα πήρε τα δύσκολα μέτρα που έπρεπε, για να βλέπουμε σήμερα φως στο τέλος του τούνελ. Και τώρα εγγυάται την αποκατάσταση των αδικιών, γιατί ξέρει ότι μπορεί να τις κάνει. Γιατί τώρα είναι η ώρα. Τώρα που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έχουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, που για δεύτερη συνεχή χρονιά έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, που το τρίτο τρίμηνο του 2014 είχαμε την μεγαλύτερη ανάπτυξη στις χώρες της ευρωζώνης και σύμφωνα με όλους τους διεθνείς αναλυτές, θα συνεχίσουμε να έχουμε και τα επόμενα χρόνια. Οι πολίτες πιστεύουν στον Αντ. Σαμαρά, γιατί η έξοδος από τα μνημόνια δεν θα γίνει με "σκίσιμο", όπως υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με συζήτηση. Γιατί θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση τον Φεβρουάριο και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη διευκόλυνση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους στη βάση της απόφασης του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012».

- Αισιοδοξείτε ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές και θα είναι ο κεντρικός κορμός σε μια κυβέρνηση συμμαχίας κομμάτων;
«Πιστεύω ότι οι Ελληνες πίσω από το παραβάν θα επιλέξουν την προοπτική της Νέας Δημοκρατίας. Την προοπτική της ανάπτυξης, της σταθερότητας, της ευρωπαϊκής πορείας στον πυρήνα του ευρώ. Οι πολίτες, δεν θα επιλέξουν την άλλη πλευρά που βάζει στο τραπέζι ακόμη και την χρεοκοπία, που απειλεί ότι θα συγκρουστεί με τους εταίρους αν "τολμήσουν" να μη δεχθούν τις προτάσεις του, που τη μία λέει ότι δεν θα πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν το Μάρτιο, την άλλη ότι δεν θα πάρει τη δόση και την άλλη ότι δεν θα πληρώσει τους τόκους των δανείων. Ο ελληνικός λαός θα υπερψηφίσει τη Ν.Δ. και τον Αντ. Σαμαρά και με το bonus των 50 εδρών θα είναι ο κορμός της νέας
κυβέρνησης που θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα».


Πώς θα πάει η Μεσσηνία μπροστά

- Τι μπορείτε να κάνετε ως πρόσωπο και ως κόμμα για να πάει η Μεσσηνία μπροστά;
«Εχω την τύχη, όπως και όλοι οι συμπατριώτες μου, να ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο. Η Καλαμάτα είναι συνώνυμη με το λάδι σε όλο τον κόσμο και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τον τρόπο να αυξήσουμε τις εξαγωγές και να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο ευρώ από τις κοινοτικές επιδοτήσεις, αντί να απειλούμε με φορολόγησή τους. Οφείλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να γνωρίσουν από κοντά και τη φυσική ομορφιά του τόπου μας.
Ηδη το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει γίνει σταθμός για όλη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και εκατοντάδες πτήσεις τσάρτερ προσγειώνονται, φέρνοντας τουρίστες από όλο τον κόσμο. Πρέπει να αναβαθμίσουμε και το λιμάνι μας και να το κάνουμε σταθμό κρουαζιέρας με σταθμούς επίσκεψης την Αρχαία Μεσσήνη και ένα δίκτυο επισκέψιμων κάστρων, φρουρίων και πύργων, από την Κυπαρισσία, Πύλο, Μεθώνη έως Ζαρνάτα, Καρδαμύλη και Στούπα και τους πύργους της Μάνης. Ο βουλευτής Μεσσηνίας έχει μεγάλο πεδίο δράσης. Και δεν σκοπεύω να αφήσω καμία δυνατότητα που μου δίνεται ανεκμετάλλευτη».