Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 23:11

Παν. Μπακέας: "Αναγκαία η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης"

«Πρώτη και βασικότερη μεταρρύθμιση που θα τρέξει Το Ποτάμι είναι της Δημόσιας Διοίκησης, η οποία σαν πυλώνες έχει την βελτίωση των νόμων, τον κυβερνητικό σχεδιασμό και την σωστή χρήση του ανθρωπίνου κεφαλαίου». Αυτό τονίζει στην "Ε" ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτης Μπακέας.

Επισημαίνει πως «το σταθερό φορολογικό σύστημα θα είναι το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο». Παρατηρεί ότι «το σταθερό φορολογικό σύστημα θα είναι το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο. Μηχανογράφηση παντού, θα είναι μια από τις  βασικότερες μεταρρυθμίσεις μας παρά την απροθυμία των συντεχνιών ειδικά σε ό,τι αφορά τις προμήθειες και τη δικαιοσύνη. Ακόμα, η αναθεώρηση του συντάγματος είναι προτεραιότητα η οποία χάθηκε λόγο των εκλογών μια και ένα τόσο κρίσιμο θέμα χρησιμοποιήθηκε από τη συγκυβέρνηση σαν διαπραγματευτικό χαρτί στην  εκλογή πρόεδρου της δημοκρατίας». 

Οσον αφορά το στόχο Το Ποτάμι να είναι τρίτος πόλος, ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων και την περίπτωση συνεργασίας, ο Π. Μπακέας σημειώνει: «Είμαστε ένα κόμμα που γεννηθήκαμε από τη συνεργασία και τη συναίνεση. Είναι στο γονιδίωμα μας ή συνεργασία. Θέλουμε να είμαστε ο ρυθμιστής των εξελίξεων και επίσης θέλουμε να υπάρχει κυβέρνηση στην  χώρα. Επιζητούμε τη συνεργασία. αλλά σε καμία περίπτωση άνευ όρων. Θα επιδιώξουμε την συνεργασία με το πρώτο κόμμα, όποιο και αν είναι αυτό, αλλά πάντα στα πλαίσια της λογικής και των θέσεων, στις οποίες δεν τις θέτουμε προς διαπραγμάτευση. Η πρώτη θέση έχει να κάνει με το ευρώ και την Ευρώπη. Αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε. Η Ελλάδα θα είναι στην  Ευρώπη και στο ευρώ και αυτό θα το στηρίξουμε. Δεύτερη θέση είναι η διασφάλιση των καταθέσεων. Δεν έχουμε το δικαίωμα να παίζουμε με τις  αποταμιεύσεις του πολίτη. Επίσης, θα πρέπει να δεχθεί το κόμμα που θα συνεργαστεί μαζί  μας ότι δεν θα αναλάβει κανένας κομματικός στρατός διοικητικές θέσεις στη δημόσια διοίκηση. Τις θέσεις αυτές θα πρέπει να τις καλύψουν οι πιο άξιοι και επιτυχημένοι του χώρου τους, όπου και αν είναι αυτός. Τέλος, θα πρέπει να διασφαλιστεί το  κοινωνικό κράτος με εγγύηση εισοδήματος για όλους όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».

Γ.Σ.