Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 21:58

Επίθεση Γιακουμάτου σε ΣΥΡΙΖΑ και Κουβέλη από την Καλαμάτα

Επίθεση Γιακουμάτου σε ΣΥΡΙΖΑ και Κουβέλη από την Καλαμάτα

Με βαρείς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, o βουλευτής της Ν.Δ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στη νομαρχιακή συνέλευση του κόμματος στην Καλαμάτα, στο "Rex".

Στέλνοντας μήνυμα στους αμφισβητίες του Αντ. Σαμαρά από τη Ν.Δ., στήριξε τον αρχηγό του κόμματος, αναφέροντας ότι «να ξέρουν στη Ν.Δ. όλοι, ότι έχουν γνώση οι φύλακες. Αποσταθεροποίηση της Ν.Δ. δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν. Είναι οι γνωστοί των Εξαρχείων της Ν.Δ. Κόντευε να χάσει την όρασή του για να μείνει όρθια η χώρα και του ζητάνε και τα ρέστα». Ας σημειωθεί ότι στη συνέλευση δεν παρέστησαν ο πρώην βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. 

Συγκεκριμένα ο κ. Γιακούματος επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: 

«Μας κυβερνάει η Αριστερά του τίποτα, χειρότερα από τον Εμφύλιο. Οδηγεί τη χώρα στη διάλυση και την καταστροφή». Κι έστειλε εσωκομματικό μήνυμα σε όσους αμφισβητούν τον Αντώνη Σαμαρά, πως «κανένας δεν είναι καλύτερος στη Ν.Δ. από τον Αντ. Σαμαρά να τον κάνουμε αρχηγό». Ανέφερε ότι η Ν.Δ. δεν πρέπει να διαλυθεί, γιατί, αποκαλύπτοντας ευσεβείς πόθους και σχέδια, «η μόνη λύση είναι να παραιτηθούν και να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση».

Στη νομαρχιακή συνέλευση η αίθουσα του "Rex" γέμισε και αυτό φάνηκε να ικανοποιεί τα τοπικά στελέχη, ενώ η Ν.Δ. στη Μεσσηνία στο παρελθόν και στο πρόσφατο μάλιστα, γέμιζε πολύ μεγαλύτερες αίθουσες.

Ο κ. Γιακουμάτος εκτίμησε πως «πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμένουν, η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι πάλι στην κυβέρνηση».

Εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι «είναι ανίκανοι να προχωρήσουν σε συμφωνία. Χάσαμε από μια καταιγίδα ψεμάτων, παραπλάνησης, έκαναν το άσπρο - μαύρο. Αυτοί οι ψεύτες θα το πληρώσουν γρήγορα, πολύ κοντά θα έρθει το τέλος τους. Δε θέλουν συμφωνία, δε συμβαδίζουν με το ευρώ, αλλά με το ρούβλι, τη δραχμή

Είναι μπαρούφες και Βαρουφάκηδες».

Είπε «ανάθεμα τον Κουβέλη που δεν δέχθηκε την Προεδρία, την ώρα που ανέβαινε η χώρα και θα βγαίναμε από το μνημόνιο».

Ανέφερε ότι η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς κράτησαν όρθια τη χώρα και ο συνταξιούχος δεν ανησυχούσε αν θα πάρει τη σύνταξή του.

Δήλωσε ότι «δε στηρίζουμε κυβέρνηση που δεν έχει τη δεδηλωμένη», κάνοντας λόγο για εσωκομματική αμφισβήτηση από την πλευρά Λαφαζάνη» και πρότεινε πως «αν δεν έχει τη δεδηλωμένη, να πάει σε εκλογές».

Είπε ότι «το λάθος του Σαμαρά ήταν ότι άφησε το επικοινωνιακό του περιβάλλον να χορεύει σαν τα ποντίκια» και υποστήριξε ότι η Ν.Δ. έχει ταυτότητα «είναι κοινωνική Κεντροδεξιά».

Στη συνέλευση παρέστησαν ο διευθυντής της Ν.Δ. Κώστας Τσιμάρας, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι πολιτευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Αντωνία Μπούζα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, τοπικά στελέχη και μέλη της Ν.Δ. με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά, αντιδήμαρχοι της Καλαμάτας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και κρατικά στελέχη επί κυβέρνησης Σαμαρά. 

 

Γ.Σ.