Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 13:51

Κουκούτσης: "Κρίνεται η εθνική μας κυριαρχία και ελευθερία"

Τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και τις δικές του παραθέτει μιλώντας στην "Ε" ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Δημ. Κουκούτσης και λέει αναλυτικά:

- Τι περιμένετε από τους Ελληνες ψηφοφόρους στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και ποια είναι η πρόταση της Χρυσής Αυγής για διέξοδο;

“Οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν ως κοινό στοιχείο ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεβασμένη, παρά την ισχυρή πολεμική του καθεστώτος, όντας αδιαμφισβήτητα τρίτο κόμμα. Κοινή πεποίθηση όλων μας είναι ότι οι αρχηγοί των κομμάτων του αυτοπροσδιοριζόμενου συνταγματικού τόξου, αδυνατούν πλέον να εφεύρουν έξυπνα ψέματα, για να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Στις επερχόμενες εκλογές πολλοί θα κριθούν αλλά πολύ περισσότερα κρίνονται. Κρίνονται, η εθνική μας κυριαρχία και ελευθερία, το μέλλον των επερχόμενων γενεών, η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνειά μας. Σε αυτές τις εκλογές, λοιπόν, ψηφίζουμε υπέρ κάποιου και όχι, κατά ανάγκη, εναντίον κάποιου. Υπέρ μιας εθνικοπατριωτικής παράταξης, δηλαδή της Χρυσής Αυγής και όχι, κατόπιν αγανάκτησης, εναντίον των δωσίλογων (απο)κομμάτων του (αντι)συνταγματικού τόξου. Η Ελλάς, εάν λειτουργήσει ως ανεξάρτητο κράτος και όχι ως θλιβερό προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων, μπορεί και πάλι να ξεκινήσει να παράγει, μπορεί να γίνει μία πλούσια χώρα και δυνατή. Η δική μας πρόταση είναι να ξεκινήσει άμεσα η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών και έτσι θα μπορέσουμε να επιδοτήσουμε και τη βάση της εθνικής μας οικονομίας, που δεν είναι άλλη από την πρωτογενή μας παραγωγή”.

- Το κόμμα σας κατηγορείται για ακραίες θέσεις σε ορισμένα ζητήματα, αλλά και για ακραίο λόγο. Ποια είναι η δική σας άποψη;

“Ενοχλεί πολλούς η Χρυσή Αυγή ή μάλλον -για να είμαστε ακριβείς- ενοχλεί όλους όσοι συναποτελούν το σημερινό αμαρτωλό σύστημα, από τη μία άκρη έως την άλλη. Ομως, τα όσα συμβαίνουν σήμερα δεν ήλθαν από το πουθενά, αλλά αποτελούν την φυσιολογική εξέλιξη μίας σειράς βλακωδών και προδοτικών χειρισμών μίας ολιγαρχίας, η οποία για τα φτηνά κομματικά της συμφέροντα, έπαιξε κυριολεκτικά την πατρίδα μας στα ζάρια. Ας θυμίσουμε τα ατέλειωτα κατεβατά στις κατακίτρινες φυλλάδες της διαπλοκής για τις φανταστικές κατηγορίες κατά της Χρυσής Αυγής. Να θυμίσουμε τα όσα έλεγαν για φανταστικές δολοφονίες, για φανταστικούς χρηματοδότες, για ''μυστικά στρατόπεδα'', για ''οπλοστάσια''. Να θυμίσουμε, επίσης, τις καταγγελίες τους ότι δήθεν υπήρχαν ''θύλακες'' της Χρυσής Αυγής μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Για όλα αυτά, λοιπόν, γίνανε έρευνες, οι οποίες όχι μόνο κράτησαν πολύ καιρό και ήταν αδιέξοδες, αλλά απέδειξαν ότι είμαστε εντελώς αθώοι. Ακραία και εγκληματικά είναι όσα συμβαίνουν σήμερα στον ελληνικό λαό”.