Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 15:36

Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμπαράταξη

Γράφτηκε από την
Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμπαράταξη

Η ΔΗΜ.ΑΡ. αντέχει στην τρομερή πίεση που ασκούν τα υπόλοιπα κόμματα. Σταθεροποιεί τις θέσεις της, συσπειρώνει τους ανθρώπους της σε ένα κόσμο που αλλάζει, σε μια κοινωνία που συγκλονίζεται.

Ανοιχτή σε καινούργιες αναζητήσεις μέσα από την συνεισφορά της στις καθημερινές πολιτικές δραστηριότητες, διαμορφώνει ένα καινούργιο τρόπο σκέψης και πολιτικής συμπεριφοράς, μια νέα αντίληψη συλλογικότητας που συμβάλλει στην αποτελεσματική οργάνωση της πολιτικής ζωής της χώρας, όπως την ονειρευόντουσαν τα ιστορικά στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς (Κύρκος, Γιάνναρος, Παπαγιαννάκης κ.λπ.). 

Αντανακλώντας τις ευαισθησίες της κοινής γνώμης συμμετέχει σε μια εκλογική και μετεκλογική συμπαράταξη και μάχεται με την δική της δυναμική για μια κοινωνία των πολιτών και όχι των κομμάτων.

Αφήνει πίσω ό,τι διχάζει τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, τον προοδευτικό χώρο της Αριστεράς.

Με σκέψη προχωρημένη και διεισδυτική ξεπερνώντας το φοβικό σύνδρομο του κόμματος εκείνου που παρακολουθεί αμέτοχο την απογοήτευση ενός λαού, την καθυστέρησή του και την κοινωνική καταπίεσή του, προβάλλεται σαν μια αριστερή πολιτική δύναμη η οποία δημιουργεί πρόσφορες συνθήκες για θετικές προσδοκίες.

Στο πρόγραμμα της κεντρικής θέσης έχουν τα απλά καθολικά αιτήματα, όπως η κάθαρση της πολιτικής μας ζωής, η σταδιακή αποδέσμευση από τις δανειακές συμβάσεις, ανάπτυξη, παραγωγικότητα, λύση του μεταναστευτικού, δημιουργία κράτους δίκαιης προστασίας, κυρίως για τους φτωχούς και τους άνεργους και όλους τους πολίτες και η συνετή εξωτερική πολιτική.

Οι θέσεις αυτές έγιναν αποδεκτές και ίσως για πρώτη φορά μπορούν να στηριχθούν ορισμένα συμπεράσματα σε σχέση με τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, όπως ότι οι ιδέες και οι θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. μπορούν και πρέπει να δημιουργούν θεσμούς διεύρυνσης της δημοκρατικής ζωής, μπορούν και πρέπει να διαμορφώνουν ενεργά την κοινωνική συνείδηση και υπαγορεύουν νέες πολιτικές συμπεριφορές που αντιλαμβάνονται πάνω απ, όλα την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για τα άμεσα προβλήματα του τόπου.

Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια παρ' όλες τις προσωπικές μας αγωνίες, σε όλα εκείνα που συγκροτούν την εξέλιξη. Οποιαδήποτε δογματική, ανελαστική σκέψη οδηγεί με πλήρη βεβαιότητα σε πολιτική δοκιμασία και ήττα που δεν αντέχει πια η κοινωνία μας.

Η στάση της ΔΗΜ.ΑΡ. και η αυτοτελής συμμετοχή της στην Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι στάση ιστορικής πρωτοβουλίας, στάση τόλμης που αποτρέπει την καθυστέρηση και την απομόνωση και αναδεικνύει την διαφορετική κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς που με την επιλογή της ασκεί κοινωνικό και πολιτικό έργο και διεκδικεί με έναν ήπιο αλλά ουσιαστικό, δημοκρατικό λόγο την αποκατάσταση των δεσμών της Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας με την ευρύτερη κοινωνία.

Μόλις έγινε ένα τεράστιο βήμα στο χώρο των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Ανανεωτικής Αριστεράς. Και δεν είναι ενα βήμα πρόσκαιρο, αλλά ένα βήμα για την μετεξέλιξη της συνεργασίας.

Στηρίζοντας την Δημοκρατική Συμπαράταξη λες "Ναι" στην σταθερότητα της χώρας.

Στηρίζοντας την Δημοκρατική Συμπαράταξη λες "Οχι" στο νέο δικομματισμό.

Στηρίζοντας την Δημοκρατική Συμπαράταξη και αναδεικνύοντας την 3η δύναμη λες "Οχι" στην Χρυσή Αυγή.

 

Μπάμπης Βακαλόπουλος 

Υποψήφιος Βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης 

Μέλος της ΚΕ της ΔΗΜ.ΑΡ.

 

 


NEWSLETTER