Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 09:01

Αναμέτρηση Μεϊμάρακη - Μητσοτάκη για την αρχηγία της Ν.Δ.

Αναμέτρηση Μεϊμάρακη - Μητσοτάκη για την αρχηγία της Ν.Δ.

Σε αναμέτρηση μεταξύ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε επαναληπτικές εκλογές στις 10 Ιανουαρίου θα κριθεί η θέση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που είχαν γίνει γνωστά μέχρι αργά χθες το βράδυ, προηγείται με ποσοστό κοντά στο 40%, ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30%, στην τρίτη θέση με ποσοστό λίγο πάνω από 20% βρίσκεται ο Απόστολος Τζιτζικώστας και τέλος με ποσοστό στο 10% ο Αδωνις Γεωργιάδης. Να σημειωθεί τέλος ότι η πανελλαδική κατάταξη ακολουθήθηκε και στη Μεσσηνία με τα ποσοστά να διαμορφώνονται αντίστοιχα: Μεϊμαράκης 37.7%,  Μητσοτάκης 22.4%, Τζιτζικώστας 21.28% και Γεωργιάδης 17%. Τα ποσοστά στη Μεσσηνία δείχνουν ότι έχει συντελεστεί αποδυνάμωση του Αντώνη Σαμαρά.

 

Ικανοποίηση για τη συμμετοχή

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ, με τους ψηφοφόρους να σχηματίζουν ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι ψηφοφόροι ξεπέρασαν τους 400.000. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από τις κάλπες η Συγγρού έστελνε μήνυμα πως θα ήταν ικανοποιημένη εάν οι ψηφοφόροι έφταναν τους 300.000.

Στο β' γύρο δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α' γύρο, δηλαδή δεν μπορούν να ψηφίσουν στην επαναληπτική εκλογή όσοι δεν ψήφισαν την Κυριακή.