Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 14:32

48ωρη απεργία του ΠΑΜΕ κατά του ασφαλιστικού 

48ωρη απεργία του ΠΑΜΕ κατά του ασφαλιστικού 

Για 48ωρη απεργία ετοιμάζονται τα σωματεία της δύναμης του ΠΑΜΕ, όταν η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στη Βουλή.

Αυτό επεσήμανε χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία Παναγιώτης Κουφαλάκος.

Την πρώτη  ημέρα της απεργίας οργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Τη δεύτερη οργανώνουν συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Για τον σκοπό αυτό, έχουν μισθώσει από τώρα λεωφορεία.

Ο κ. Κουφαλάκος παρατήρησε ότι «ο αγώνας μας και οι κινητοποιήσεις μας, συμπυκνώνεται στο σύνθημα "πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο. Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν παίρνει βελτιώσεις", τη στιγμή μάλιστα που συνοδεύεται με διαρκή φοροεπιδρομή και επίθεση στο εισόδημα και στα εργασιακά».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βαγγέλης Λαμπρόπουλος ενημέρωσε ότι θα μετάσχουν στην 10ήμερη πορεία κατά της ανεργίας και της στήριξης των ανέργων από την Πάτρα στην Αθήνα, που θα ξεκινήσει στις 2 Απριλίου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ της Μεσσηνίας Σταυρούλα Στραβάκου πληροφόρησε ότι πήραν πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, είδη υγιεινής, πάνες και φάρμακα για τους πρόσφυγες. Τα είδη θα συγκεντρώνονται στη ΔΕΥΑΚ, στον 1ο όροφο, μέχρι τις 22 Απριλίου.