Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 16:54

Κλιμάκιο των ΑΝΕΛ στην Αρκαδία 

Κλιμάκιο των ΑΝΕΛ στην Αρκαδία 

Περιοδεία στις περιοχές της Αρκαδίας που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία πραγματοποίησε κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σε αυτό συμμετείχαν ο γ.γ. του Κινήματος Γιάννης Μοίρας, ο γενικός διευθυντής Κώστας Συψής, ο αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Παναγιώτης Καρβελάς, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Αρκαδίας στις τελευταίες εκλογές και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Γιώργος Δαλιάνης, ο υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές και τοπικός υπεύθυνος Αλέξανδρος Ντίξον, το τοπικό στέλεχος και κτηνοτρόφος Κώστας Μαρνέρης. 

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε σε ξεχωριστές συναντήσεις από το δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, το δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλο, στελέχη της Ενωσης Προέδρων εκπροσώπων και μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας προερχόμενα από τη βαρύτατα πληγείσα περιοχή της Τεγέας, υπό το συντονισμό του προέδρου της Ενωσης Χρήστου Μπάκου στο κοινοτικό γραφείο Μαγούλας και από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα. 

Επίσης, το κλιμάκιο των ΑΝΕΛ περιηγήθηκε σε σημεία με κατεστραμμένες καλλιέργειες και υποδομές από τον αντιπρόεδρο βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας και ταμία στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας Νίκο Καρρά και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ριζών Νίκο Τζιντή. Επισκέψεις έγιναν και σε πλημμυρισμένες κατοικίες.

Ολοι οι φορείς και οι εκπρόσωποι εξέφρασαν την αγωνία τους για άμεση και επείγουσα οργάνωση, επίσπευση των ενεργειών αποκατάστασης των ζημιών και οικονομικής αποζημίωσης των πληγέντων. Οι εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ, όπως ανακοινώθηκε, «δεσμεύτηκαν το Κίνημα να συμβάλει θετικά και δυναμικά προς την κατεύθυνση της επίσπευσης των ενδεδειγμένων ενεργειών με βάση τις αναγκαίες προτεραιότητες».