Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 21:07

Στη Μεγαλόπολη αύριο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Γράφτηκε από την
Στη Μεγαλόπολη αύριο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τη λιγνιτική περιοχή της Μεγαλόπολης θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς.

Κατά την επίσκεψή του θα συναντήσει την δημοτική αρχή και θα παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, θα επισκεφθεί τη λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ Μεγαλόπολη 4, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων και στελέχη της επιχείρησης και στη συνέχεια θα μεταβεί στη μονάδα φυσικού αερίου της ΔΕΗ Μεγαλόπολη 5, τα ορυχεία και τον χώρο τηλεθέρμανσης. Η επίσκεψή του θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου ,Π. Νίκα, στην έδρα της περιφέρειας, την Τρίπολη.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια της πρώτης συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής για την απολιγνιτοποίηση και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συγκρότηση Ευρωπαϊκού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης που θα στηρίξει χρηματοδοτικά τα εθνικά σχέδια μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών στην ΕΕ. Στόχος είναι να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης για τους σχεδιασμούς τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 


NEWSLETTER