Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 09:03

Νομοσχέδιο για δασικούς χάρτες υποσχέθηκε ο Χατζηδάκης

Γράφτηκε από την
Νομοσχέδιο για δασικούς χάρτες υποσχέθηκε ο Χατζηδάκης

 

«Λέμε ναι στην πραγματική προστασία των δασών, όχι στους δογματισμούς και τη γραφειοκρατική στενοκεφαλιά»: Αυτό δήλωσε, προαναγγέλλοντας αλλαγές στους δασικούς χάρτες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, στο 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε ότι εντός του Φεβρουαρίου θα έρθει προς παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο -και προς ψήφιση τον Μάρτιο- νομοσχέδιο για έναν μεγάλο αριθμό περιβαλλοντικών θεμάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, και τους δασικούς χάρτες.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας για τους δασικούς χάρτες αναφέρθηκε σε περιπτώσεις διεκδικήσεων του Δημοσίου από ιδιώτες, δίνοντας στοιχεία:

«Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία θα προσπαθήσουμε ριζικά, σοβαρά και ουσιαστικά να αντιμετωπίσουμε και αυτό το θέμα, που αφορά και τους δασικούς χάρτες. Αλλωστε, για το 55% της χώρας έχουν υποβληθεί 170.000 αντιρρήσεις - και την τελευταία 2ετία έως σήμερα έχουν εξεταστεί οι 10.000. Εάν αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν ως έχουν, οι αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών θα ολοκληρωθούν σε 27 χρόνια!

Ταυτόχρονα, προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία ότι ακόμη και αν γίνουν δεκτές οι αντιρρήσεις των ιδιοκτητών, θα πρέπει να περιμένουν να ολοκληρωθούν οι αντιρρήσεις σε όλη την περιφέρεια όπου ανήκουν τα ακίνητά τους. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και θα αλλάξουν με νομοσχέδιο» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητά της την προστασία του θεμελιώδους δικαιώματος της ιδιοκτησίας».


NEWSLETTER