Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 21:17

Εξαγγελία σήμερα για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Εξαγγελία σήμερα για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Με εξαγγελία σήμερα από το βήμα της Βουλής για ανάδοχο μέσα στο 2021 στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την περιοχή. Η επίσημη επίσκεψη πάντως θα ξεκινήσει τη Δευτέρα από την Τριφυλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από κοινοβουλευτικές πηγές και με συμπληρωματική ενημέρωση από την Περιφέρεια, στην Τριφυλία ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί θερμοκηπιακές καλλιέργειες της περιοχής και να συναντηθεί με νέους αγρότες. Επειτα πρόκειται να βρεθεί στην Παλιόχουνη Αρκαδίας, όπου θα κατασκευαστεί ένα από τα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου.
Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα είναι στην Τρίπολη, όπου στην έδρα της Περιφέρειας θα έχει συναντήσεις και συνεργασίες με τον περιφερειάρχη και άλλα στελέχη της και θα μιλήσει στη συνέχεια στους δημοσιογράφους.
Συνοδευόμενος και από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, στις 6 το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Το οριστικό πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Πελοπόννησο θα ανακοινωθεί επισήμως τις επόμενες ημέρες.

ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΤΟ 2021

Την εκτίμηση ότι ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος θα έχει ανάδοχο μέσα στο έτος έκανε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε-65.
“Το Καλαμάτα - Ριζόμυλος με προϋπολογισμό κάτι παραπάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ, εκτιμούμε ότι θα έχει ανάδοχο μέσα στο έτος”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Για το Πάτρα - Πύργος τόνισε: “Υπάρχει η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. για τον δρόμο Πάτρα - Πύργος, την περιμένουμε πολύ σύντομα, αναμένουμε τα μηχανήματα να πάρουν μπροστά πολύ γρήγορα, ώστε να εκλείψει αυτή η μαύρη τρύπα στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου”.